O yabancı finans şirketi dolar kurunun 12 ay içerisinde 20 TL olacağını işaret etti!

O yabancı finans şirketi dolar kurunun 12 ay içerisinde 20 TL olacağını işaret etti!

Danimarka merkezli Danske Bank analistleri TL hakkında son dakika haberi paylaştı. Hazırlanan raporda oldukça ilgi çekici detaylar bulunuyordu.

Son dönemde doların artışa geçmesi ile birlikte vatandaşlar konu ile ilgili gelecek olan gelişmeleri ve açıklamaları takip etmeye başladı. Doların gidişatının nasıl olacağı merak edilirken Danimarka merkezli Danske Bank'ın analistleri bir son dakika açıklamasında bulundu. Bu açıklamalarda yapılan analizler sonucunda Türk lirasının dolar karşısındaki değerinin nasıl ilerleyeceğini ve neden zayıfladığını aktardı.

TL DOLAR KARŞISINDA NEDEN ZAYIFLADI?

Yapılan raporlara göre TL'nin dolar karşısında zayıflaması birkaç nedene bağlandı. Ve bu zayıflama sonucunda TL'nin 12 ay içerisinde nasıl bir konuma geleceğinden de bahsetti. TL'nin zayıflamasının nedeni şu sebeplere bağlandı;

  1. Finansal koşullar
  2. Sıkışmalar
  3. Para politikası

Bu nedenlere bağlı olarak da Türk lirasının zaman içinde nasıl bir hal alacağı hazırlanan raporda belirtildi. Analizler sonucunda yapılan tahminlere göre; bu politikanın ilerlemesi ile birlikte bu nedenlere bağlı olarak Türk lirasının son 12 ay içerisinde daha da zayıflayacağı iddia edildi.

12 AY İÇERİSİNDE 20 TL'Yİ BULACAK!

Hazırlanan raporda bahsedilen nedenlere bağlı doların 1 doların 20 Türk lirasına kadar çıkabileceği ön görüldü. Bunun yanı sıra raporda bazı önemli detaylara değinildi.

Hazırlanan Türkiye ve Türk lirası için 'kusursuz fırtına' an meselesi rapora göre ise şu açıklamalarda bulunuldu; “KKM’nin bir sonraki turunun vadesi Haziran'da dolacak ve Türk lirasının son dönemde değer kaybetmesine ve nominal getirilerin yüzde 14 seviyesindeki politika faizinin üzerinde olmasına karşın muhtemelen yatırımcılar çift haneli negatif reel getiriler nedeniyle hayal kırıklığına uğrayacak”

1 Haziran 2022 Dolar Kaç TL

Doların git gide artması ile birlikte günlük olarak vatandaşlar dolar takibi yapmaya başladı. Son dönemde de düşmek yerine artmaya devam eden doların bugün de ne kadar olduğu merak konusu oldu. Doların ise 1 Haziran 2022 tarihinde ; 16,43 TL olduğu öğrenildi.

Yapılan analiz ve açıklamaların ardından ise doların 20 TL olma olasılığı vatandaşları endişelendirdi. Neredeyse her gün doların artışı ile ilgili yapılan paylaşımlar bu analiz ile birlikte artmaya devam etti. Sosyal medya hesapların yapılan paylaşımlarda doların 20 TL'yi bulması sonucunda artacak olan fiyatların onları endişelendirdiği açıklandı.