Selçuk Geçer ve Remzi Özdemir, Merkez Bankası'nı Yerden Yere Vurdu: Artık Doların Düşmesini Beklemek Boş!

Selçuk Geçer ve Remzi Özdemir, Merkez Bankası'nı Yerden Yere Vurdu: Artık Doların Düşmesini Beklemek Boş!

Bu hafta hızlı bir yükseliş kaydederek 16 TL’lik seviyeyi aşan dolar kuru, piyasaları tedirgin etmeye devam ediyor. Konuya yönelik açıklamalarda bulunan Ekonomist Remzi Özdemir ve Ekonomist Selçuk Geçer, doların yükselişine ilişkin önemli tespitler yaptı.

Ekonomi piyasalarının dalgalı hareketlerinin bu hafta itibari ile yukarı yönlü devam etmesi, uzmanların güncel yorumlarını yayınlamalarına sebep oldu. Konuya ilişkin yaptıkları tespitler ile vatandaşlar tarafından yakından takip edilen Ekonomist Remzi Özdemir ve Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuruna ve Merkez Bankası’nın kararlarına ilişkin açıklamalarda bulundular.

Selçuk Geçer’den Dolar Kuru Tahmini!

Ekonomi piyasalarına dair ne söylese gündeme oturan Ekonomist Selçuk Geçer, bu hafta yukarı yönlü hareketleri hız kazanan dolar kuruna ilişkin güncel yorumlarını yayınladı. Geçer, 16,46 TL seviyesine kadar yükselen sonrasında da 16,36 TL seviyesine gerileyen dolar kurunun, yükseliş trendine devam edeceğini söyledi. En geç bir iki hafta içerisinde kurun 17 TL seviyesini göreceğini ifade eden Ekonomist Geçer, bu saatten sonra dolar kurunun düşmesini beklemenin boş bir hayalden başka bir anlama gelmediğini iddia etti.

Remzi Özdemir’den Merkez Bankası’na Eleştiri!

remzi-ozdemir.jpg

Ekonomist Geçer’den sonra bir başka piyasa uzmanı Ekonomist Remzi Özdemir de dolar kuruna yönelik açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası’nın siyasetin etkisinden ötürü faizleri sabit tuttuğunu belirten Özdemir, bu hareketin Merkez Bankası’nın Türkiye’deki etkililiğini sıfırladığını iddia etti. Tüm dünyada ekonomik anlamda bir bunalımın yaşandığını ifade eden Özdemir, hiçbir ülkede Türkiye’de olduğu gibi yüzde 70 düzeyinde seyreden bir enflasyon oranının olmadığına dikkat çekti. Merkez Bankası’nın faiz artırımı karar vermesini beklediğini ancak vermediğini söyleyen Özdemir, “bu saçma sapan hareketlerin bedeli ağır olacak” eleştirisinde bulundu.

Güncel Dolar Fiyatları 27 Mayıs Cuma

Bu hafta yukarı yönlü hareketlerine nerede ise hiç ara vermeyen dolar kuru, haftanın son günü itibari ile de aynı hareketliliği sürdürmeye devam ediyor. Dünü 16,3565 TL seviyesinden kapatan dolar kuru, 27 Mayıs saat itibari ile alış, satış seviyelerinden işlem görüyor.

Gursesgazetesi yatırım tavsiyesi vermez. Habere konu olan ifadeler uzman yorumlarından ibarettir.