SGK'dan emekli maaş promosyonu açıklaması! Yeni tarife belli oldu!

SGK'dan emekli maaş promosyonu açıklaması! Yeni tarife belli oldu!

Emeklilerin banka promosyonları hakkında SGK’dan yeni açıklama geldi. Dul ve yetim aylığı alanların ne kadar emekli maaş promosyonu ödemesi alabileceği de belli oldu.

Türkiye’de emeklilere yönelik maaş promosyonu gelişmeleri yaşanmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ve başvuruları başlayan 12.000 TL’ye kadar maaş promosyonları hakkında SGK yazılı bir açıklama yaptı. Emeklilere uyarıda da bulunulan yazılı açıklamada önemli bilgiler verildi.

EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONLARI 2 KATINA YÜKSELDİ

Türkiye’de emekli aylığı alan 12i7 milyon kişi olduğuna dikkat çeken SGK, bu emeklilerin aylıklarının bankalar aracılığı ödendiğini duyurdu. Açıklamada emeklilerin maaş promosyonlarının kamu bankalarından 8 Bin TL ile 12 Bin TL aralığına yükseltilerek yaklaşık 2 katına çıkarıldığı bilgisi aktarıldı.

DUL VE YETİMLERE 5.000 TL PROMOSYON ÖDENECEK!

SGK ölüm aylığı alan dul ve yetimler ile alakalı olarak da bir duyuru yaptı. Her ay SGK’dan dul ve yetim maaşı alanların sayısının yaklaşık 3,3 milyon kişi olduğunu ilan eden SGK bu kişiler için de kamu bankalarının promosyon ödemesi yapacağını ilan etti. Dul ve yetimler için SGK’nın verdiği bilgilere göre kamu bankaları 5.000 TL maaş promosyonu ödemesi yapacaklar.

BAŞVURU YAPILMASI GEREKİYOR

SGK hem emekliler için hem de ölüm aylığı alan dul ve yetimler için bir uyarı yaparak, “Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir.” ikazında bulundu.

Öte yandan kamu bankaları tarafından ödenecek olan 8-12 Bin TL emekli maaş promosyonlarının asgari tutarlar olduğu belirtildi. SGK ile bankalar arasında emekli maaş promosyonu için protokol görüşmeleri yapıldığı ve bu görüşmeler neticelendiğinde kamuoyuna bilgi verileceği açıklandı. Bu anlaşmanın sağlanması durumunda özel bankaların emekli maaş promosyonlarında da artış gerçekleşmiş olacak. Özel bankaların bazılarında emekli maaş promosyonlarının 18 – 22 Bin TL aralığına yükselmesi bekleniyor.