Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! O evlere 1,5 milyon destek verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! O evlere 1,5 milyon destek verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ev sahiplerine yönelik açıklama geldi. O evlere tam 1 buçuk milyon lira destek verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen , "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı"na katıldı. Programda açıklamalarda bulunan Erdoğan, İstanbul genelinde start verilen kentsel dönüşüm çalışmalarının detaylarını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre ev sahiplerine kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tam 1 buçuk milyon lira destek verilecek. İşte Erdoğan’ın açıkladığı desteğin detayları:

YARISI BİZDEN KAMPANYASI KAPSAMINDA 1,5 MİLYON LİRA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yarısı Bizden kampanyası kapsamında, toplamda 350 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirdiklerini açıkladı. Kampanyanın kapsamında ise her bağımsız bölüm için toplamda 1 buçuk milyon lira destek verilecek.

1 buçuk milyon liralık desteğin 100 bin lirası kira desteği olmak üzere 800 yüz bin lirası hibe ve 700 bin lirası çok uygun şartlarda kredi olarak verilecek. Toplamda 6 milyon konutun risk altında olduğunu belirten Erdoğan, 2 milyon evin acilen dönüştürülmesi gerektiğini de açıkladı.

1 MİLYON 233 BİN BAŞVURU YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre, Yarısı Bizden projesine 1 milyon 233 bin başvuru yapıldı ve bu kapsamda 350 bin konut yapımı hedefleniyor. İstanbul genelinde 100 bin sosyal konut projesi hayata geçirilecekken, 400 bin konut da rezerv alanlara yapılacak.

128 MİLYAR LİRA HİBE, İLK YIL FAİZSİZ ÖDEME

Yarısı Bizden projesine, 128 milyar lira tutarında kaynak ayrıldı. Evlerin yapımı tamamlandıktan sonra kredilerin ödenmesi başlayacak ve ilk yıl ödemeler faizsiz olarak tahsis edilecek. Şimdiden 71 bin kampanya başvurusu sonucu anlaşmanın gerçekleştiğini söyleyen Erdoğan, ‘’Kampanyamıza başvurup yüzde 100 anlaşan 71 bini aştı, yüzde 50 üzeri anlaşma 158 bine ulaştı.

Birazdan Marmara Kentsel Dönüşüm Hizmet Ofisi'ne bağlanıp ilk sözleşmeleri imzalayacağız. Yıkım programına da bugün başlayacağız. Toplam 17 yapıda yer alan 261 bağımsız yapının yıkımını gerçekleştireceğiz. Ayrıca Gaziosmanpaşa, Bağcılar ve Pendik'te olmak üzere temeller atacağız. İstanbul'un Yüzyılın Dönüşümü programına start veriyoruz.

Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Özellikle yüzde 50 anlaşma sağlamış vatandaşlarımı, evet dememiş komşularını ikna ederek Yarısı Bizden kampanyasına katılmaya davet ediyorum.’’ dedi.

Kampanya halen devam ederken deprem riski nedeniyle başvuru yapanların sayısı giderek artıyor. Yarısı Bizden kampanyasına başvuru yapmak isteyenler e-devlet üzerinden kayıt yaptırıyor.