2024'te iş sahibi olmak isteyenler dikkat! İşveren o meslekler için eleman arıyor

2024'te iş sahibi olmak isteyenler dikkat! İşveren o meslekler için eleman arıyor

İş arayan vatandaşlar dikkat! İŞKUR tarafından yayımlanan son verilere göre işverenler tarafından en çok elemanın arandığı meslek grupları açıklandı.

2023 yılının son günlerine gelinmesi ile birlikte vatandaşlar tarafından hala iş arayanlar bulunmaktadır. Bu nedenle de kişiler internet üzerinden sıklıkla yayımlanan güncel ilanları takip ederek, belirli platformlar üzerinden de iş başvuru yapmaktadır.

İşverenler ile iş arayan vatandaşları buluşturan platformlardan biri olan İŞKUR ise bu sene toplamda 1 milyon 98 bin 771 kayıt sayısı ile aracılık yapmayı başarmıştır. Bununla birlikte gelecek sene için de hala iş arayan vatandaşlar tarafından İŞKUR üzerinden hangi mesleklerin daha fazla tercih edildiği merak konusu olmuştur. Tüm bunlar ile birlikte Aralık ayına gelindiğinde İŞKUR üzerinden işverenler ile iş arayan kişilerin buluştuğu, en çok tercih edilen meslekler de tek tek açıklandı.

EN ÇOK ARANAN MESLEKLER AÇIKLANDI!

Bu sene iş arayan ve bunun için İŞKUR'a başvuru yapan vatandaşlar işe işverenler tarafından en çok alımların yapıldığı meslek grupları öğrenildi. Bu kapsamda gelecek sene için de hala iş arayışında olan kişiler için en çok tercih edilen meslek grupları öğrenildi. Vatandaşların yapacakları başvuru ile iş sahibi olabileceği, işverenlerin en çok tercih ettiği 10 meslek ise şu şekildeydi;

1 - Özel güvenlik görevlisi,

2 - Satış danışmanı,

3 - Turizm ve otelcilik elemanı,

4 - Garson,

5 - Konfeksiyon işçisi,

6 - Reyon görevlisi,

7 - Makineci (dikiş),

8 - Elle yapılan diğer imalatla ilgili işçiler,

9 - Market elemanı ve

10 - Gıda alanında perakende satış elemanı

İŞKUR ÜZERİNDEN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

2023 yılı için İŞKUR üzerinden yayımlanan bu verilere göre farklı alanlarda toplamda 10 adet meslek grubunun işverenler tarafından daha fazla tercih edildiği öğrenildi. Bu kapsamda gelecek sene de tercih edileceği düşünülen bu meslekler için vatandaşların nasıl başvuru yapabileceği hakkında merak edilenler de artmaya başladı.

is-ilani.jpg

Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre başvuru yapmak isteyen kişilerin öncelikle İŞKUR kaydının bulunması gerektiği öğrenildi. Kaydı bulunan kişilerin ise kendi giriş bilgileri ile İŞKUR e-Şube üzerinden giriş yaparak 'Açık İş İlanları' ile kendi istedikleri, yapabilecekleri ve başvuru şartlarını sağladıkları meslek grubundan tüm ilanlara erişim sağlayabilmektedir. Yaş, eğitim durumu ve bulunduğu il gibi özelliklerden ilanlara başvuru yapılabilmektedir.