Tüm kredi kartı kullanıcılarını ilgilendiriyor! SİL BAŞTAN değişiyor...

Tüm kredi kartı kullanıcılarını ilgilendiriyor! SİL BAŞTAN değişiyor...

Bugün kredi kartı kullanıcıları için yapılan son açıklama ile birlikte harcamalar için yapılan taksi imkanı uygulamasının son bulabileceği öğrenildi.

Pandemi döneminin başlamasından itibaren vatandaşlar tarafından kredi ve banka kartı kullanımları yüksek oranda artmaya başladı. Bu çerçevede özellikle kredi kartı kullanımlarında vatandaşlar için yapılan taksitli ödemeler daha avantajlı geldi.

Kendi gelirleri ile maliyetleri yükselmesi nedeniyle harcamalarını nakit ile almak yerine kredi kartlarının limitleri ile taksitli bir şekilde harcama yapılmaya devam edildi. Bununla birlikte bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte kredi kartı kullanıcıları için taksit devrinin sona erebileceği öğrenildi. Taksit seçeneği olmadan kredi kartı kullanımının vatandaşlar tarafından nasıl karşılanabileceği, kredi kartı kullanan kişi sayısında herhangi bir azalma ya da artma olup olmayacağı ifade edildi.

MİLYONLARCA KREDİ KARTI KULLANICILARINI İLGİLENDİRİYOR!

Uzun süredir milyonlarca vatandaş tarafından yapılan açıklamalarda da kredi kartı borçlarının gelirlerinden fazla olması nedeni ile taksitli harcamaların yapılacağı öğrenildi. Bununla birlikte Bakan Mehmet Şimşek tarafından bu ihtiyaç fazlası harcamanın önüne geçilmesi gerektiği ifade edildi. İhtiyaç fazlası harcamanın önüne geçilmesi için ise kredi kartlarındaki taksit döneminin sona ermesinin gerektiği belirtildi. Yazar Şenol Babuşcu tarafından bugün yapılan son dakika açıklamasında taksit devrinin kalktığı öğrenildi.

O İSİM BAKAN AÇIKLADI DİYEREK DUYURDU!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yazar Şenol Babuşcu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğünü, yapılan bu görüşme sonucunda kredi kartlarında taksit devrinin sona erebileceğini duyurdu. Bakan Şimşek ile görüşmesinden konuşulanları aktaran Babuşcı, "Kredi kartında taksit kalkıyor… Kredi kartı taksit sınırlamasına yönelik bir soruya Bakan Mehmet Şimşek; "Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz ve bu uygulamalar vatandaşın gelirinden fazla harcamasına neden oluyor, bu iyi bir şey değil" yanıtını verdi…" şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

Yapılan açıklamaların ardından kredi kartı kullanıcılarının böyle bir uygulamanın yapılması sonucunda kart kullanmaya devam edip etmeyecekleri konusunda merak edilenler arttı. Bu uygulamanın hem Bakan tarafından bahsedilen ihtiyaç fazlası harcamaları önleyip hem de kullanıcı sayılarını düşürüp düşürmeyeceği hakkında gelişmeler önümüzdeki günde belli olacak.