Dolar Görülecek Yeni Zirve Hakkında Konuştu! Her Dediği Çıkan Piyasa Uzmanı Selçuk Geçerden Yeni Tahmin!

Dolar Görülecek Yeni Zirve Hakkında Konuştu! Her Dediği Çıkan Piyasa Uzmanı Selçuk Geçerden Yeni Tahmin!

Ekonomist Selçuk Geçer, her geçen gün piyasalarda yaşanan sert hareketliliklere ilişkin yeni bir değerlendirmede bulundu! Peki, dolar ne kadar yükselecek? İşte detaylar…

Türkiye’de isabetli piyasa tahminleri ile dikkatleri üzerine çeken ve kısa bir süre önce ‘’dolar 30 TL olacak’’ çıkışı ile gündem yaratan Selçuk Geçer, dolar/TL’nin yeninden hareketlenmesinin ardından yeni zirveyi paylaştı. Hafta kapanışında da yukarı yönlü hareket eden dolar/TL, 28 Mayıs Cumartesi gününde de riskli seviyelerden işlem görüyor.

Dolar Görülecek Yeni Zirveyi Duyurdu!

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer’den dolar kurunda yaşanacak yeni zirveye ilişkin kritik değerlendirme geldi. Dolarda 19 lira seviyesine hazır olunması gerektiği uyarısında bulunan Selçuk Geçer, ilk hedefin ise 16,80 TL olduğuna işaret etti. Sonrasında ise 17 lira seviyesine gelerek önümüzdeki günlerde de yükselişini sürdürmeye devam etmesini beklediğini açıkladı.

‘’Dolar ve Euro Arasındaki Makas Kapandı!’’

dolar-ve-enflasyon-tahmini-ne-kadar-yukselir.jpg

Dolarda yeni seviyeyi 19 lira olarak açıklayan Selçuk Geçer, dolar ile euro arasında makasın kapandığına dikkat çekti. Bu durumun yaşanmasında ise özellikle 50 baz puanlık faiz artışının etkili olduğu aktarılıyor. ‘’Süper Bono’’ ile hedeflenenlerin gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği konusuna da deyinin Selçuk Geçer, piyasalara ilişkin genel değerlendirmelerde de bulundu.

Dolar/TL’nin 27 Aralık’ta 12 lira seviyesine geldiği ifade eden Selçuk Geçer, artık bunun olmayacağının altını çizdi. Merkez Bankası tarafından o dönemde 20 – 30 milyar dolarlık bir para harcandığını ifade eden Selçuk Geçer, yaklaşık 5 aylık sürede 12 liradan yeniden 16 liraya gelindiğini söyledi.

Dolar/TL Ne Kadar Oldu?

28 Mayıs 2022 Cumartesi gününde piyasalar sakinliğini koruyor. Dolar kuru son hareketinin ardından yeni günde 16,19 lira seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Dolar kurunun yeniden atağa geçmesinin ardından uzmanların yeni fiyat beklentisi de artmış durumda. Bir süredir 13 lira sonrasında da 14 lira seviyesinde kaldıktan sonra dolar/TL’nin yeniden 16 lirayı aşması piyasaları da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hafta başından itibaren piyasalarda yeniden hareketlilik görülmesi bekleniyor.

Gursesgazetesi yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım danışmanlığı yetkili kişi veya kurumlar tarafından yapılır. Gursesgazetesi ’in kaynağı uzman yorumları ve güncel verilerden oluşmaktadır.