Yüzde 70'i Aşan Enflasyona Bakan Nebati'den Değerlendirme: Enflasyon Düşüş Eğilimine Girdi!

Yüzde 70'i Aşan Enflasyona Bakan Nebati'den Değerlendirme: Enflasyon Düşüş Eğilimine Girdi!

Dün gündüz saatlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan mayıs ayı enflasyon verilerinden sonra Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den değerlendirme açıklaması geldi. İşte enflasyon verileri ve Bakan Nebati’nin değerlendirmeleri...

Koronavirüs salgını ile birlikte başlayan ve sonrasında da 24 Şubat tarihinde başlayan Rusya- Ukrayna savaşı ile devam eden enflasyon artışı hem ülkemizin hem de diğer dünya ülkelerinin ortak problemlerinden biri haline geldi. Bu kapsamda Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ortaya konan son enflasyon verileri ile 1998 yılından bu yana kaydedilen en yüksek yıllık enflasyon oranı duyurulmuşken, Bakan Nebati durum değerlendirmesi yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs Ayı Enflasyon Oranlarını Açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu her ay olduğu gibi bu ay da bir önceki aya ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Dün öğle saatlerinden önce kurum tarafından paylaşılan enflasyon bilgilerine göre yıllık enflasyonun yüzde 73,50’ye yükseldiği, mayıs ayı oranının ise yüzde 2,98 olarak belirlendiği bilgisi kaydedildi. Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu, elinde bulunan verilere göre haziran ayı içerisinde yapılabilecek olan azami kira artış oranını yüzde 39,20 olarak duyurdu.

Bakan Nureddin Nebati Twitter Hesabından Paylaştı!

2021/12/21/hazine-ve-maliye-bakani-nebati-yeni-turkiye-modeli-ile-kazanan-taraf-turkiye-ekonomisi-olacak-h398466-7c8a622d2a.jpg

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan mayıs ayı enflasyon rakamlarından sonra resmi Twitter hesabı aracılığı ile paylaşımda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, oranlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Nebati, Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Bugün duyurulmuş olan enflasyon rakamları, enflasyon artış hızının kesilmiş olduğunu ortaya koyuyor. Nisan ayında yüzde 7,25 olarak açıklanan TÜFE artış oranı, mayıs ayı kapsamında yüzde 2,98 olarak gerçekleşerek, enflasyonun düşük eğilimine girdiğini gösterdi.”

Bakan Nureddin Nebati’nin yapmış olduğu paylaşım muhaliflerden tepki toplamış olsa da birçok vatandaş tarafından pozitif bir değerlendirme olarak karşılandı.

“Çalışmalar Sürecek!”

Enflasyon ile mücadele kapsamında çalışmaların son sürat devam ettiğini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Uygulamış olduğumuz politikalar, yönlendirilen ve yönetilen fiyatlar, sübvansiyonlar ve vergi indirimleri, vatandaşlarımızın fiyat artışlarından en az seviyede etkilenmelerini ve enflasyonda gözlenen gevşemenin hızla artarak devam etmesini sağlamak amacı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”