Yüzde 50 İstihdam Garantili İŞKUR Projesinin Detayları Açıklandı: Hem Meslek Öğrenecek Hem De Günlük 163 TL Kazanacaksınız!

Yüzde 50 İstihdam Garantili İŞKUR Projesinin Detayları Açıklandı: Hem Meslek Öğrenecek Hem De Günlük 163 TL Kazanacaksınız!

Türkiye’nin önemli kamu kurumlarından birisi olan ve yayınlandığı ilanlar ile geliştirdiği projeler ile birlikte işsizlik oranının düşmesinde aktif olarak rol alan Türkiye İş Kurumu, yüzde 50 istihdam garantili projesini duyurdu.

Ekonomi piyasalarının sergilemiş olduğu yukarı yönlü hareketler, gündelik hayatın ekonomik anlamda giderek daha da zorlaşmasına sebep oldu. Bir gün satın aldığı ürünü diğer gün zamlı fiyatı ile satın almak zorunda kalan vatandaşlar, bütçelerinin günden güne eridiğini fark etmeye başladılar. Özellikle herhangi bir meslek kolunda faaliyet göstermeyen vatandaşların daha fazla hissettiği bu nakit sıkışıklığı durumları, vatandaşları hızlı bir şekilde iş arama sürecine yönlendirdi.

Vatandaşların meslek sahibi olmak ve karşılığında da ekonomik zorluklar ile başa çıkacak tutarlarda ücret kazanmak üzere yaptıkları araştırmalara, yüzde 50 istihdam garantili Meslek Edinme Kursları projesi ile cevap veren Türkiye İş Kurumu, ilgili istihdam projesinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

Türkiye İş Kurumu Meslek Edinme Kursları Projesi Nedir?

Türkiye İş Kurumu yeni dönemde de ülke içi işsizlik oranını düşürecek proje hizmeti sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda kurum tarafından geliştirilmiş olan projelerden birisi olan Meslek Edinme Kursları, vatandaşların hem meslek öğrenmelerini sağlıyor hem kurs süreci boyunca günlük para kazanmalarına olanak tanıyor hem de kurs bitiminde yüzde 50 oran ile istihdam edilmelerine aracı oluyor.

Türkiye İş Kurumu, yeni dönemde MEK kapsamında ödeyeceği kursiyer ücretlerini ise şu şekilde duyurdu:

  • İş arayanlara: 163,59 TL
  • İş arayan öğrencilere: 122,69 TL
  • İşsizlik ödeneği alırken iş arayanlara: 81,80 TL

Türkiye İş Kurumu’nun Meslek Edinme Kursları Projesi’ne Kimler Başvuru Yapabilir?

2020/02/02/iskur-araciligi-ile-13-kamu-kurumuna-07-ekim-2019-a-kadar-kpss-sartsiz-memur-alimi-yapilacak-0f15f.jpg

Türkiye İş Kurumu MEK başvuru şartları şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • İŞKUR’a kayıtlı olmak
  • İşsiz olmak
  • MEK kapsamında istihdam edilmemiş olmak
  • 15 yaşını tamamlamış olmak

Türkiye İş Kurumu’nun Meslek Edinme Kursları Projesine Nasıl Başvuru Yapılır?

Türkiye İş Kurumu tarafından geliştirilmiş olan Meslek Edinme Kursları projesine, kurumun resmi internet sitesi aracılığı ile yayınlanan MEK iş ilanları üzerinden başvuru yapılmaktadır.