Yine Zam Haberi! Motorine 8 Haziran'dan İtibaren Yüksek Zam Geliyor! Güncel Akaryakıt Fiyatları

Yine Zam Haberi! Motorine 8 Haziran'dan İtibaren Yüksek Zam Geliyor! Güncel Akaryakıt Fiyatları

Brent petrolün ve döviz kurlarının hareketlerine bağlı olarak yükselen akaryakıt fiyatlarından, yine kötü haber geldi. Yapılan açıklamalara göre motorine, yarından itibaren geçerli olmak üzere yine zam yapılacağı bilgisi kaydedildi. İşte zam açıklaması...

Aralık ayında rekor seviyelere ulaşan altın fiyatları ve döviz kurlarından ötürü olumsuz etkilenen akaryakıt ve LPG sektörü, ocak ayına girildiği andan itibaren zam almaya devam ediyor. Yılbaşı gecesinde zam alan sonrasında ise bir süreliğine sabit fiyatlardan satışa sunulan akaryakıt ürünleri ve LPG, 24 Şubat tarihinde resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşı ile birlikte rekor seviyelere doğru yol almaya başladı.

Savaşın başladığı ilk zamanlarda 138 dolarlık rekor seviyeye ulaşan ancak sonrasında savaşın gidişatına bağlı olarak düşüş gösteren brent petrolün varil fiyatı, o dönem içerisinde benzin ve motorin fiyatlarının 25 TL seviyesine kadar yükselmelerine sebep olmuştu. Petrol fiyatının düşüşüne bağlı olarak indirim gören ve 20 TL’lik seviyenin altına doğru hareketlenen akaryakıt fiyatları, son zamanlarda tekrar zam almaya başladı.

Son iki hafta içerisinde arka arkaya zam alma dönemine tekrar giriş yapan akaryakıt fiyatlarının yanı sıra LPG’ye de yüksek oranlarda zam gelmeye başladı. Araç sahiplerinin bütçelerini direkt olarak etkileyen bu durumun ne zaman son bulacağı merak konusu olmuşken, vatandaşları çileden çıkaracak bir zam haberi daha yayınlandı. Yapılan açıklamalara göre motorine, yarından itibaren geçerli olmak üzere yüksek oranlı bir zammın daha yapılacağı bilgisi kaydedildi.

Motorine Zam Geliyor!

25 TL seviyesinden işlem gören motorine ilişkin bir zam açıklaması daha yapıldı. Gelen bilgilere göre motorin fiyatlarına, 8 Haziran tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 TL 93 kuruş daha zam yapılacağı ortaya çıktı.

Güncel Benzin Fiyatları

2022/03/05/benzin-ve-motorine-bu-gece-de-zam-varresize6782c381ssl1.jpg

7 Haziran itibari ile geçerli olan güncel benzin fiyatları şu şekilde:

  • İstanbul: 26,24 TL
  • İzmir: 26,35 TL
  • Ankara: 26,33 TL

Güncel Motorin Fiyatları

7 Haziran itibari ile geçerli olan güncel motorin fiyatları şu şekilde:

  • İstanbul: 25,93 TL
  • İzmir: 26,04 TL
  • Ankara: 26,03 TL