Yakın Zamanda Eşini Kaybetmiş Olan Kadınların Dikkatine: Devlet 2 Ayda Bir Düzenli Nakit Ödeme Yapacak!

Yakın Zamanda Eşini Kaybetmiş Olan Kadınların Dikkatine: Devlet 2 Ayda Bir Düzenli Nakit Ödeme Yapacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşini kaybetmiş olan kadınlara maddi anlamda mağduriyet yaşamalarını engellemek amacı ile nakdi yardımda bulunacağını açıkladı. İşte bakanlığın kadınlara yönelik nakit hizmetinin ayrıntıları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her dönemde olduğu gibi bu dönemde de ülke sınırları içerisinde yaşayan ve çeşitli kategoriler altında incelendiğinde mağduriyet yaşayan vatandaşlara yardım eli uzatmaktadır. Geliştirdiği sosyal yardım modelleri aracılığı ile desteğini vatandaşlardan esirgemeyen bakanlık, bir modelini de eşini kaybetmiş olan kadınlar için geliştirmiştir.

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eşini kaybetmiş kadınlar için geliştirmiş olduğu düzenli nakit yardımı programı, resmi nikahlı eşini kaybetmiş olan kadınlar için geçerlidir. Bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlanmış olan duyuruya göre söz konusu yardım tutarı, yeni yılın başında açıklanan enflasyon verileri ve yeni asgari ücret doğrultusunda tekrar hesaplanmıştır. Bakanlık söz konusu yeni yardım tutarını 500 TL olarak bildirmiştir.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu 500 TL’lik nakit yardımı hizmeti, her ay için hesaplanmakta olup 2 ayda bir olacak şekilde hesaplara aktarılmaktadır.

Kimler Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı’ndan Yararlanabilir?

para.webp

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı’ndan yararlanılabilmesi için bazı şartların sağlanması gerekmektedir. Bu şartların başında ise vefat eden eş ile resmi nikahlı olunması gelmektedir.

Bakanlığın eşini kaybetmiş olan kadınlara sunmuş olduğu düzenli nakit hizmetinden yararlanılabilmesi için başvuru sahibinin hanesinden sosyal güvencesi olan bir bireyin yaşamıyor olması gerekmektedir. Ayrıca başvuru sahibinin ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlaması da söz konusu nakit hizmeti için belirlenmiş olan diğer bir başvuru şartı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Nakit Yardımı Başvuruları Nereye Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı’ndan yararlanmak isteyen kadınların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına veya Sosyal Hizmet Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Kurumlar, ilgili başvuruları şahsen kabul etmekte olup, başvuru esnasında kimlik ibraz edilmesi zorunlu tutulmuştur.