Yabancı şirketlerden hisse nasıl alınır 2022?

Yabancı şirketlerden hisse nasıl alınır 2022?

Dünyada gelişen internet teknolojisi ile birlikte yurt dışı borsalarından yatırım yapmak isteyen vatandaşlar araştırmalar yapıyor. Yabancı şirketlerden hisse nasıl alınır 2022?

Dünyada gelişen internet teknolojisi ile birlikte yurt dışı borsalarından yatırım yapmak isteyen vatandaşlar araştırmalar yapıyor. Yurt dışı borsalarının takibini yapmak ve yatırım işlemleri gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar yabancı şirketlerden nasıl hisse alacağını öğrenmek istemekte. Vatandaşlar birikim yapmak adına araştırdıkları yabancı hisse alım satım işlemlerini Türkiye'de gerçekleştirecek aracı kurumlara ihtiyaç duyuyor. Yabancı hisse alım ve satım işlemleri gerçekleştirecek olan vatandaşlar için ise detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Türkiye'de son yıllarda merakla araştırılan konular arasında yer alan yabancı şirketlerden hisse alım satım işlemlerini gerçekleştiren bazı aracı firmalar yer almaktadır. Son dönemlerde Türkiye'de yeni çıkan şirketler ile birlikte artık bu işlemler komisyonsuz olarak bile halledilebilmektedir. Aracı uygulamalar sayesinde birikiminiz ile birlikte yabancı şirketlerden hisse alarak birikim gerçekleştirebilirsiniz.

YABANCI ŞİRKETLERDEN HİSSE ALMAK 2022

Türkiye'de artan enflasyon ile birlikte başlayan hayat pahalılığı sonrasında yatırımcılar birikimlerini Türk Lirası'nda tutmayı düşünmemekte. Türk Lirası'ndan farklı alternatiflere yönelen vatandaşlar borsa ve kripto gibi alternatif kanallara yöneliyor. Parasını borsada değerlendirmek isteyen yatırımcılar ise hisse senedi alım ve satım işlemlerinde ise Türkiye pazarında işlem yapabilmektedir.

Hisse alım satım yaparak gelir elde etmek isteyen vatandaşlar ise Türkiye pazarının dışında dünya piyasasında ki şirketlerden de hisse alıp satmak istemektedir. Bu sayede kazançlarını döviz üzerinden almayı planlayan yatırımcılar ise ekonomik problemler sebebiyle paralarının değerini düşürmek istemiyor.

Yatırım çeşitlendirmek isteyen vatandaşlar dengeli bir kazanç sağlamak adına borsada işlemlerini güçlendirmek istemektedir. Uluslararası borsalarda işlem yapmak yatırımcılar için en önemli alternatifler arasında yer alıyor. Yatırımcılar borsada para kaybetme riskinin yanı sıra uluslararası borsalarda güvenilir yatırım işlemleri ile kazançlarını daha da arttırmayı planlıyor.

Yurt dışından hisse senedi almak, lisanslı bir aracı kurum vasıtasıyla yapmanız şartıyla güvenlidir. Yerli aracı kurumların yanı sıra yabancı aracı kurumları da tercih etmek mümkündür. Bu noktada ise yatırımcıların tercihleri oldukça önem arz ederken tercihe göre farklılıklar da gösterebiliyor.

YABANCI HİSSE SENEDİ NASIL ALINIR 2022

Yabancı şirketlerden hisse almak isteyen vatandaşlar aracı kurumlar yardımıyla bu işlemleri kolay bir şekilde tamamlayabilmektedir. Aracı kurumlara üye olarak hesap açmanız sonrasında yurt dışı borsalarından işlem yapabileceksiniz. Türkiye'de faaliyet veren lisanslı yerli ve yabancı kurumlar yer almaktadır.

Türkiye’de faaliyet gösteren lisanslı aracı kurumların listesini SPK’nın resmi sitesinden öğrenebilirsiniz.