Türkiye'nin En Ucuz Elektrikli Aracı Satışa Çıktı: Sadece 134 Bin 520 TL!

Türkiye'nin En Ucuz Elektrikli Aracı Satışa Çıktı: Sadece 134 Bin 520 TL!

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri ve diğer sektörel sorunlar çerçevesinde giderek daha da zamlanan kinci el ve sıfır kilometre araçlara inat uygun fiyatlı, yerli ve elektrikli araç satışa çıkarıldı.

2022 yılına girilmesi ile birlikte otomobil fiyatlarının gerilemesine yönelik büyük bir beklenti oluşmuşken, koronavirüs salgınından ötürü ortaya çıkan çip krizi, kendini iyiden iyiye hissettirdi. Üretici firmaların zaman zaman fabrikalarını kapatmalarına sebep olan bu durum, araç fiyatlarına tekrar zam yapılmasına sebep oldu.

Otomotiv sektöründe bu gelişmeler yaşanırken, içten yanmalı motorlara sahip olan araçların hem çevre temizliği açısından hem de çip krizi nedeni ile üretimlerine sıcak bakılmamaya başlandı. Son 5 yıldır kendinden söz edilmesini sağlayan elektrikli araçların çalışmalarına, bu sene itibari ile hız kazandırıldı. Ülkemizin de yerli otomobil Togg ile giriş yapmaya hazırlandığı bu piyasaya, Togg’dan önce yerli RKS M5 giriş yaptı. Üretici firma, otomobilin özelliklerine ve fiyatına ilişkin ayrıntıları açıkladı.

3 Kişilik RKS M5 Satışa Sunuldu!

Bir süre önce tanıtımı yapılmış olan ve yeni gün ile birlikte nihayet satışa çıktığı duyurulan elektrikli RKS M5, araç satın almak isteyen vatandaşları heyecanlandırmayı başardı. Yalnızca 3 kişinin binmesine müsaade eden RKS M5’in fiyatı da en az tasarımı kadar konuşulmayı başardı.

Günümüzde çeşitli faktörlerden ötürü nerede ise her bütçeyi aşan fahiş fiyatlara sahip olan araçlara nispet yaparmışçasına uygun fiyatı ile satışa sunulan RKS M5’in, vergiler dahil satış fiyatı 134 bin 520 TL olarak açıklandı.

İki Farklı Renk Seçeneği!

rks-m5.jpg

RKS M5’in tasarım detayları da kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan açıklamalara göre RKS M5, siyah ve beyaz renk seçenekleri ile yollarda olacak. Yalnızca tek kapıya sahip olan ve öne tek, arkaya ise 2 kişinin oturmasına müsaade eden RKS M5, geri görüş kamerası, LED göstergeli panel ve klimaya donanımlarına sahip.

45 Kilometrelik Azami Hız!

Yeni RKS M5’in 45 kilometrelik azami hıza sabit olduğu ve 8 saatlik şarj ile 90 kilometreye kadar yol alabildiği açıklandı.