Türkiye Finans Katılım Konut Finansmanı Hizmetini Duyurdu: Kimliğini Getirene Günlük 130 TL Karşılığında 200 Bin TL Ödenecek!

Türkiye Finans Katılım Konut Finansmanı Hizmetini Duyurdu: Kimliğini Getirene Günlük 130 TL Karşılığında 200 Bin TL Ödenecek!

Türkiye’nin önemli katılım bankalarından birisi olan Türkiye Finans Katılım Bankası, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için geliştirmiş olduğu konut finansmanı hizmetinin ayrıntılarını paylaştı…

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketlerinin devam etmesi, hali hazırda zamlı fiyatlar ile satışa sunulan konutların iyiden iyiye bütçeleri aşan fiyatlara ulaşmasına sebep oldu. Geride bıraktığımız yılın olumsuz ekonomik gelişmelerinin bu yıl iyileşeceğini düşünen ve bu doğrultuda da kendi evinin sahibi olmak için planlar kuran vatandaşlar, yeni dönemde karşılaştıkları konut fiyatlarından ötürü hayal kırıklığına uğradılar.

Ev sahibi olabilmek için bir miktar birikime sahip olan ancak artan fiyatlar karşısında bütçelerine destek verilmesine ihtiyaç duyan vatandaşlar, bankaların konut kredisi hizmetlerini araştırmaya başladılar. Bu noktada devreye giren Türkiye Finans Katılım Bankası, kar payı oranı düşük olan konut finansmanı hizmetinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Finansmanı Hizmeti 2022

2022/04/08/turkiye-finans-katilim-bankasi.jpg

Türkiye Finans Katılım Bankası yeni dönemde kendi evinin sahibi olmak isteyen ancak artan konut fiyatları karşısında nakit desteğine ihtiyaç duyan vatandaşlara, konut finansmanı başlığı altında nakit hizmeti sunacağını açıkladı. 1 milyon TL’nin altı için yüzde 1,69, 1 milyon TL’nin üst için ise yüzde 2,09 faiz oranı belirleyen banka, azami vade sayısını 120 ay olarak bildirdi.

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Finansmanı Hizmetinin Örnek Hesaplama Tablosu

Türkiye Finans Katılım Bankası’nın konut finansmanı hizmetinden yararlanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için örnek hesaplama tablosu yayınlandı. Buna göre yüzde 1,69 kar payı oranı ve 120 ay vade karşılığında 200 bin TL’lik kredi desteği almak isteyen müşterilerin ödeyecekleri aylık taksit tutarı, 3.902,32 TL olarak hesaplandı.

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Finansmanı Hizmeti Başvuru Detayları

Türkiye Finans Katılım Bankası geliştirmiş olduğu konut finansmanı hizmetine, banka şubeleri aracılığı ile başvuru yapılabileceğini açıkladı. Söz konusu başvurular kapsamında ibraz edilmesi gereken evraklar, şu şekilde belirlendi:

  • Kimlik kartı, pasaport veya sürücü belgesi
  • Gelir belgesi veya hesap cüzdanı
  • Sahip olunan gayrimenkullerin tapusu