Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının Dikkatine: 65 Yaş Üstü Tüm Vatandaşların Hesaplarına 1084 TL Yatırılacak!

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının Dikkatine: 65 Yaş Üstü Tüm Vatandaşların Hesaplarına 1084 TL Yatırılacak!

Ülke sınırları içerisinde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara duyuru yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ilgili grup içerisinde yer alan tüm vatandaşlara 1084 TL tutarında ödeme yapacağını duyurdu. İşte bakanlığın hizmetine ilişkin ayrıntılar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yalnızca 65 yaş üstü vatandaşları ilgilendiren sosyal yardım modelinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yaşlılık Aylığı 2022

Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından birisi olarak hizmet vermeye devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde de ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakit hizmetleri sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda bakanlık tarafından duyurulmuş olan nakit hizmetlerinden birisinin de yaşlılık aylığı hizmeti olduğu bildirildi.

Bakanlık tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden birisi olan yaşlılık aylığı hizmetinin, emeklilik hakkı bulunmayan ve ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan yaşlı vatandaşları kapsadığı bilgisi paylaşıldı. Bakanlık, ilgili yardım hizmetinin güncel tutarını ise 1.084,55 TL olarak açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Yaşlılık Aylığı Hizmetinden Kimler Yararlanabilir?

aile-bakanligi-001.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan yaşlılık aylığı hizmetinden yararlanmak isteyen ülke vatandaşlarının, bazı şartları sağlamaları gerekmektedir. Bakanlık, ilgili hizmetine ilişkin başvuru şartlarını kamuoyu ile paylaşmıştır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulmuş olan yaşlılık aylığı başvuru şartlarına göre ilgili hizmetten yalnızca 65 yaş üstü vatandaşlar yararlanabilmektedir. Ayrıca başvuru sahibinin ve diğer hane halkı üyelerinin sosyal güvenceye sahip olmaması ve hanede kişi başına düşen aylık ortalama gelir tutarının, asgari ücretin 3’te 1’inden az olması gerekmektedir. Söz konusu güncel tutar, bin 417 TL olarak hesaplanmıştır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Yaşlılık Aylığı Hizmetine Nasıl Başvuru Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 65 yaş üst güvencesiz vatandaşlar için geliştirmiş olduğu yaşlılık aylığı hizmetine, Sosyal Hizmet Müdürlükleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile başvuru yapmak mümkündür. Başvurular esnasında kimlik kartının ve ilgili kurumun istediği diğer belgelerin ibraz edilmesi zorunludur. Başvuruların, şahsen yapılması gerekmektedir.