TÜİK’te nasıl çalışılır? TÜİK çalışanları ne kadar maaş alıyor?

TÜİK’te nasıl çalışılır? TÜİK çalışanları ne kadar maaş alıyor?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun son dönemde yayınladığı iş ilanlarının ardından vatandaşlar işe alımların nasıl yapıldığını merak etti. Peki TÜİK'te nasıl çalışılır? Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun son dönemde yayınladığı iş ilanları ile birlikte TÜİK'te çalışmak konusunda vatandaşlar internette araştırma yapmaya başladı. Son yayınlanan iş ilanında 50 personel alımı yapacağı duyurulmasının hemen ardından çalışma şartları ve maaşlar merak konusu oldu. Peki TÜİK'te çalışmak isteyen bir kişi ne yapmalı? TÜİK'te çalışanlar ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar...

TÜİK'TE NASIL ÇALIŞILIR?

TÜİK zaman zaman işe alımlar konusunda iş ilanları yayınlamaktadır. Bu ilanlarda ise hangi şehirden, kaç kişinin işe başvuru yapması gerektiği gibi iş ilanı detayları da paylaşılmaktadır. Bu ilanda verilen iş başvuru şartlarını karşılan kişiler de kolay bir şekilde iş başvurusu yaparak, işe alım noktasında ilk adımı atabilmektedir.

Eskiden yüz yüze alınan iş başvuruları artık internet ortamına dönmüştür. İnternette kurumların kendi resmi siteleri üzerinden yayınladıkları iş ilanı ile kolay bir şekilde iş başvurusu yapılabilmektedir. TÜİK'te de iş başvurusu yapmak isteyen kişiler kendi internet sitesinde bulunan başvuru ekranından kolay bir şekilde yapabilir. Bunun yanı sıra TÜİK'in hizmet binası üzerinden de yapabilmektedir. İşe başvuru noktasında bu adımlar kişilerin işini son derece kolaylaştırmaktadır.

TÜİKTE ÇALIŞANLAR NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

TÜİK iş alımı yaparken genellikle İstatistik Uzmanı ya da Anketör tercih etmektedir. İş kapasitesine göre ve kurumdaki açığa göre belirlenen işçi alımlarında, işe alım şartları ve maaşlar değişiklik göstermektedir. Bu nedenle İstatistik Uzmanı ile Anketörlük yapmak için işe girecek olan kişilerin alacakları maaş aynı değildir. Kişiden kişiye ve görevden göreve maaşlarda değişiklik yaşansa da iki kategoride de ortalama bir maaş bulunmaktadır. İstatistik Uzmanı olarak işe başlayanların alacakları maaş ortalama olarak 8 bin TL olarak belirlendi. Anketörlük için başvuru yapan kişilerin ise alması gereken ortalama maaşı ise asgari ücret miktarı kadar belirlendi. İş başvurusu yapmak isteyen kişilerin bu kriterleri göz önünde bulundurarak devam etmeleri ise önemli görüldü.

Bu bilgiler alım yapılan kategorilere göre ortalama bir şekilde verilmiştir. TÜİK'in remi sitesinde herhangi bir maaş açıklaması bulunmamaktadır. Fakat verilen ilanlara uygun kişiler, başvuru yapmak istedikleri durumda maaş bilgisine ulaşabilmeleri mümkündür.