Tarım ve Orman Bakanlığı Duyurdu: Dekar Başına 100 TL Ödenen Çiftçi Desteği Hizmeti Başvuruları Kabul Etmeye Devam Ediyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı Duyurdu: Dekar Başına 100 TL Ödenen Çiftçi Desteği Hizmeti Başvuruları Kabul Etmeye Devam Ediyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz aylarda müjdelemiş olduğu çiftçi üretim desteklerinin başvurulara açık olduğunu duyurdu. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçilere sunduğu destek hizmetlerinin ayrıntıları…

İklim krizinin artan etkileri, tarım arazilerinde kuraklıkların gözlenmesine sebep oldu. Bu noktada devreye giren Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere hibe destek ödemesinde bulunacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Kuraklık Desteği!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yeni dönemde etkilerini giderek arttıran iklim krizi sebebi ile tarım arazilerinde gözlenen kuraklık durumuna karşın bakanlığın çiftçilere hibe desteği vereceğini ve söz konusu destek programının başvurulara açık olduğunu müjdeledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kuraklık Desteği Ne Kadar?

2020/12/31/tarimda-turkiye-yi-bekleyen-tehlike-10-yila-kadar-ciftci-kalmayacak-h12958-ca9dc.jpg

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçilere müjdelemiş olduğu kuraklık desteği hizmetinin ayrıntıları belli oldu. Bakanlık, arazilerde tespit edilen kuraklık oranlarına göre değişiklik gösteren hibe desteği tutarlarını şu şekilde açıkladı:

  • Verim kaybı yüzde 30 ile 39 arasında olan tarım arazileri için: 30 TL
  • Verim kaybı yüzde 40 ile 49 arasında olan tarım arazileri için: 40 TL
  • Verim kaybı yüzde 50 ile 59 arasında olan tarım arazileri için: 50 TL
  • Verim kaybı yüzde 60 ile 69 arasında olan tarım arazileri için: 60 TL
  • Verim kaybı yüzde 70 ile 79 arasında olan tarım arazileri için: 70 TL
  • Verim kaybı yüzde 80 ile 89 arasında olan tarım arazileri için: 80 TL
  • Verim kaybı yüzde 90 ile 39 arasında olan tarım arazileri için: 900 TL
  • Verim kaybı yüzde 100’ün üzerinde olan tarım arazileri için: 100 TL

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kuraklık Desteklerine Nasıl ve Nereden Başvuru Yapılır?

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kuraklık sebebi ile verimini kaybetmiş olan tarım arazilerinin sahibi çiftçilere sunduğu kuraklık desteği hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların, öncelikler Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olmaları gerekmektedir. Bu şartı yerine getiren tüm çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığı’nın il veya ilçe müdürlüklerine bizzat giderek kuraklık desteği başvurusu yapabilmektelerdir. Ayrıca e- devlet aracılığı ile de online olarak destek başvurusu yapmak mümkündür.