Tarım Analiz Firması Gro Intelligence Yaklaşan Gıda Krizini Duyurdu: Tüm Dünyada 10 Hafta Yetecek Kadar Buğday Kaldı!

Tarım Analiz Firması Gro Intelligence Yaklaşan Gıda Krizini Duyurdu: Tüm Dünyada 10 Hafta Yetecek Kadar Buğday Kaldı!

Rusya- Ukrayna savaşının resmen başlaması ile birlikte tedarik problemlerinin baş gösterdiği buğdaya ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Amerikan firma Gro Intelligence, son dakika duyurusu ile buğday stoğundaki son durumu paylaştı. İşte son durum...

Dünyaca ünlü tarım analizi firma Gro Intelligence, buğday stokunda gelinen son durumu açıkladı. Tüm dünyanın gıda krizi ile karşı karşıya olduğu belirten firma, resmi verileri açıkladı.

Savaş ile Birlikte Konuşulmaya Başlandı!

24 Şubat tarihinde resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşı, iki ülkenin sahip olduğu emtia varlıklarının değerlenmesine sebep oldu. Petrol, ayçiçek yağı ve daha pek çok ürünün satış fiyatlarında gözlenen fahiş fiyatlardan sonra bazı ürünlerin tedarikinde de sıkıntılar yaşanmaya başlandı.

Hem Ukrayna’nın hem de Rusya’nın dış ülkelere sattığı buğday ve buğday ürünleri, savaşın ilk günleri itibari ile tedarik sıkıntısı sürecine girdi. Tüm dünyayı direkt olarak etkileyen bu gelişme, gıda krizini hızlandıran bir süreç olarak yorumlandı.

Tarım Analiz Firması Korkunç Gerçeği Gözler Önüne Serdi!

2022/02/25/bugday-fiyatlari-95-yilin-zirvesine-yukseldi-1645699359bf7fb.jpg

Rusya- Ukrayna savaşının resmen başlaması ile birlikte tedarik sıkıntıları yaşamaya başlayan buğday, temel gıda ürünlerinden birisi olduğu için tüm dünya ülkelerinin tedirgin olmasına sebep oldu. Yapılan son dakika açıklaması ile bu tedirginliğin boş bir kuruntudan ibaret olmadığı resmen görülmüş oldu.

Amerika Birleşik Devleti’nin New York eyaletinde hizmet veren tarım analizi firması Gro Intelligence, resmi bir açıklama yayınladı. Firma tarafından yapılan duyuruya göre dünya üzerinde ki buğday stokunun tükenmek üzere olduğu bilgisi kaydedildi.

Firma CEO’sundan Açıklama!

Gro Intelligence tarafından yapılan buğday stoku açıklaması gündeme bomba gibi düşerken, firmanın CEO’su Sara Menker, resmi verileri açıkladı. 2008 yılından bu zaman görülen en düşük buğday stoku seviyesi olduğuna dikkat çeken CEO Menker, dünyanın tüketebileceği 10 haftalık buğday stokunun kaldığını belirtti. Şu an da ülke yönetimlerinin buğday stoklarını yüzde 33 olarak açıkladıklarını söyleyen CEO Menker, aslında bu oranının yüzde 20 seviyesinde olduğunu iddia etti.