Sürücüler Artık Araç Kullanamayacak! 19 Mayıs'ta Benzine Bir Zam Daha Geliyor! Güncel Benzin Fiyatları

Sürücüler Artık Araç Kullanamayacak! 19 Mayıs'ta Benzine Bir Zam Daha Geliyor! Güncel Benzin Fiyatları

İki gün önce benzine yapılan zammın ardından sürücülere bir kötü haber daha verildi. Benzinin litre fiyatına, yarından itibaren geçerli olmak üzere bir zam daha geliyor. İşte benzin zammına ilişkin ayrıntılar…

Rusya- Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte değerlenen brent petrol, şubat ayından bu zamana kadar akaryakıt ürünlerine arka arkaya zamların yapılmasına sebep oldu. Savaşın ilk başladığı günlerde 130 dolar seviyesine kadar yükselen brent petrol, o dönem içerisinde benzin ve motorin fiyatlarının 25 TL seviyesine kadar yükselmesine neden olmuştu. Ancak sonrasında iki ülkenin müzakere süreci içerisine girmesi ile birlikte oklarını aşağı yöne çeviren brent petrol, benzin ve motorine de indirim yapılmasını sağlamıştı.

Geçtiğimiz hafta itibari ile benzin, iki kez zam aldı. Sürücüler henüz son zamdan dahi yeni haberdar olurken, gündeme bomba gibi bir haber daha düştü. Kulislerden gelen bilgilere göre benzine yarından itibaren geçerli olmak üzere bir zam daha yapılacağı duyuruldu.

Henüz İki Gün Önce Zam Yapılmıştı!

Son haftalarda brent petrolün dalgalı seyir içerisinde olmasına bağlı olarak zam haberleri de arka arkaya gelmeye başladı. Geçtiğimiz hafta 70 kuruş civarında zam alan benzin, iki günce öncesinde de 1 TL 68 kuruşluk yeni bir zam daha aldı.

19 Mayıs’a Benzin Zammı Haberi!

2022/03/05/benzin-ve-motorine-bu-gece-de-zam-varresize6782c381ssl1.jpg

20 TL seviyesini aştığı andan itibaren hızlı bir şekilde yükselen benzin ve motorin, yapılan indirimler sonrasında kısa bir süreliğine 20 TL’lik seviyenin altını görmüştü. Ancak son haftalarda dalgalı grafiklere sahip olan brent petrol sebebi ile tekrar yükselmeye başlayan akaryakıt ürün fiyatları, sürücülerin isyanına sebep oldu.

İki günce önce duyurulan 1 TL 68 kuruşluk benzin zammı henüz hazmedilmemişken, 19 Mayıs gününden itibaren pompaya yansıyacak şekilde yeni bir zammın daha yapılacağı bilgisi kaydedildi. Son dakika haberlerine göre benzine yarından itibaren geçerli olmak üzere 1 T 30 kuruş tutarında yeni bir zam daha yapılacak.

Güncel Benzin Fiyatları

İstanbul: 22,84 TL

İzmir: 22,95 TL

Ankara: 22,94 TL