Son Dakika: “Uzmanların Bir Daha Düşmez” Dediği Gram Altın 900 TL'nin Altından İşlem Görüyor! Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

Son Dakika: “Uzmanların Bir Daha Düşmez” Dediği Gram Altın 900 TL'nin Altından İşlem Görüyor! Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

Haftanın ilk gününde altın fiyatlarının düştüğü, döviz kurlarının ise yükselişini sürdüğü gözlendi. İşte 16 Mayıs tarihli ekonomi piyasaları gelişmelerine ilişkin haberin devamı…

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri devam ederken gram altının 900 TL’nin altına doğru yönelmesi, yatırımcıları heyecanlandırdı. Buna bağlı olarak güncel dolar ve euro fiyatları da merak edildi.

Güncel Altın Fiyatları

Son olarak FED kararı sonrasında hızlı bir yükseliş kaydeden gram altın, bugün önemli bir gelişme ile birlikte 899 TL seviyesine kadar geriledi.

Haberin yazıldığı saat itibari ile tekrar 900 TL’nin üzerine çıkan gram altın, şu fiyatlardan işlem görüyor:

  • Alış: 900,41 TL
  • Satış: 900,59 TL

Güncel Euro Fiyatları

9-mayis-pazartesi-euro-kuru.jpg

2021 yılında dolar kurunda gözlenen yukarı yönlü hareketlerden etkilenen euro kuru, aralık ayının ikinci haftasında 20 TL’lik seviyenin üzerine çıkarak kendi rekorunu kırmıştı. Sonrasında yapılan piyasa müdahaleleri ve alınan yeni ekonomik model kararı kapsamında 13 TL seviyesine kadar gerileyen ancak yeni yıla girilmesi ile birlikte tekrar 14- 15 TL aralığından işlem gören euro kuru, geçtiğimi haftalarda FED yetkililerinin faiz artırımı kararı vermeleri sonrasında oklarını yukarı yöne çevirdi.

16 Mayıs haberin yazıldığı saat itibari ile güncel euro kuru fiyatları şu şekilde:

  • Alış: 16,2474 TL
  • Satış: 16,2640 TL

Güncel Dolar Fiyatları

2021 yılının eylül ayı itibari ile dalgalı hareketler sergilemeye başlayan dolar kuru, aralık ayının ikinci haftasında 18 TL’ye yükselerek kendi rekorunu kırmıştı. Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararları ve geliştirilen yeni ekonomik model kararı kapsamında bir gecede 11 TL seviyesine kadar gerileyen kur, ocak ayına girildiği an itibari ile tekrar dalgalı hareketlerine geri döndü. FED faiz kararlarının piyasa üzerinde yarattıkları baskılar ve Rusya- Ukrayna savaşının çıkması ile birlikte yukarı yönlü hareketleri hız kazanan dolar kuru, geride bıraktığımız günü 15,5756 TL seviyesinden kapattı.

Saat 12:10 itibari ile dolar kuru fiyatları şu şekilde:

  • Alış: 15,5706 TL
  • Satış: 15,5808 TL