Son Dakika: Sigaraya 2 TL Zam Geldi! En Ucuz Sigara Ne Kadar Oldu?

Son Dakika: Sigaraya 2 TL Zam Geldi! En Ucuz Sigara Ne Kadar Oldu?

Yapılan resmi açıklama ile birlikte tütün ürünlerine bugün itibari ile yeni bir zammın daha yapıldığı bilgisi kaydedildi. İşte güncel sigara fiyatlarına ilişkin haberin ayrıntıları…

Geride bıraktığımız yılın aralık ayı itibari ile 18 TL seviyesine kadar yükselen dolar kuru, beraberinde euro kurunun 20 TL’ye, gram altının ise bin TL’ye yükselmesine sebep olmuştu. Piyasaların rekor seviyelere ulaşmasının ardından yeni yıla zam haberleri ile birlikte giren vatandaşlara, tütün ürünleri zammı da duyurulmuştu.

Her yıl ortalama olarak iki kere zam alan tütün ürünleri, ekonomi piyasalarının olumsuz gelişmeleri ışığında henüz sene başından iki zammı tamamladı. Ocak ayına girilmesi ile birlikte çifte zam alan tütün ürünleri, mart ayı itibari ile 2 TL daha zamlandı.

Ekonomik gelişmelere bağlı olarak giderek artan fiyatlara sahip olan tütün ürünlerine, bugün itibari ile yeni bir zam daha geldiğinin duyurusu yapıldı. Tütün tiryakilerini üzen bu haber, resmi kanallar aracılığı ile yayınlandı.

Sigaraya 2 TL’lik Mayıs Ayı Zammı!

sigara.jpg

Tütün ürünlerinin ekonomi piyasaların gözlenen dalgalı hareketler doğrultusunda zamlanması, hali hazırda geçim sıkıntısı içerisinde olan tütün tiryakilerini derinden etkiledi. Her yeni güne yeni bir zam haberi ile uyanan vatandaşların, yeni gün zam gündemini ise sigara zammı oluşturdu. Yapılan açıklamalara göre tütün ürünlerine 2 TL tutarında yeni bir zammın yansıtıldığı bildirildi.

En Ucuz Sigara Ne Kadar Oldu?

Bayram tatilinin bugün itibari ile sonlanması ile birlikte gündelik hayatlarına geri dönen vatandaşlar, tütün ürünleri zammı ile sarsıldı. Yapılan 2 TL’lik zam açıklamasının ardından en ucuz sigaranın 25,50 TL’den satışa sunulacağı kesinleşmiş oldu.

Güncel Sigara Fiyatları Mayıs 2022

Gelen 2 TL’lik zamdan sonra bazı sigaraların fiyatları şu şekilde güncellendi:

  • Marlboro Roll 50: 40 TL
  • Marlboro Edge: 27 TL
  • Parliament: 29,50 TL
  • Muratti: 27 TL
  • Lark: 26 TL
  • L&M: 25,50 TL