Son Dakika: Kurban Bayramı Öncesi Emekliler ile Birlikte Asgari Ücretlilere De İkramiye Verilmesi Planlanıyor!

Son Dakika: Kurban Bayramı Öncesi Emekliler ile Birlikte Asgari Ücretlilere De İkramiye Verilmesi Planlanıyor!

Artan enflasyon karşısında günden güne alım gücü düşen asgari ücret çalışanlarını umutlandıran yeni bir gelişme yaşandı. Asgari ücretlilere bayram ikramiyesinin verilmesine yönelik hazırlanan teklif, meclise sunuldu.

Geride bıraktığımız yılın son çeyreğinden bu yana giderek artan enflasyon, asgari ücrete yapılan yüksek oranlı zammın dahi erimesine sebep oldu. Bu esnada devreye giren Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, asgari ücret çalışanlarını umutlandıran bir teklifi meclise sunduğunu duyurdu.

Asgari Ücretlilere İkramiye Verilmesine İlişkin Teklif Meclise Sunuldu!

Açıklanan son FED faiz artırımı kararı ile birlikte yukarı yönlü hareketleri hız kazanan döviz kurları ve altın fiyatları, enflasyonun da aynı oranda artmasına sebep oldu. Dün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan yıllık enflasyon oranının yüzde 73,50 olarak aktarılması, vatandaşın içerisinde bulunduğu zorlu ekonomik şartları resmen gözler önüne serdi. Bu durumdan elbette ki en çok etkilenen gruplardan biri asgari ücretliler, diğeri ise emekliler oldu.

Emeklilerin ceplerini bir nebze de olsa ferahlatacak olan Kurban Bayramı ikramiyesi planı garanti olarak bir kenarda dururken, asgari ücretlileri ferahlatacak bir gelişme olmaması Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’u harekete geçirdi. Milletvekili Aksoy, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında hazırlamış olduğu teklifi meclise sunarak, asgari ücretlilerin de bayram öncesinde ikramiye alması gerektiğini belirtti.

İkramiye Teklifi Ne Kadar?

2019/07/17/kurban-bayrami-ikramiyesi-ne-zaman-verilecek-2019-emeklilere-bayram-ikramiyesi-hangi-tarihte-odenecek-1562576131568.jpg

Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un meclise sunmuş olduğu asgari ücretlilere ikramiye teklifinin detayları merak edildi. Alınan bilgilere göre Milletvekili Aksoy’un sunduğu ikramiye teklifinin kabul edilmesi durumunda, Kurban Bayramı öncesinde asgari ücretlilerin hesaplarına, maaşlarına ek olarak 2 bin 125 TL tutarında ödeme yatacak.

Teklif Kabul Edilecek Mi?

Artan enflasyon doğrultusunda giderek pahalılaşan gündelik hayat şartları, geçimlerini asgari düzeyden sağlamak durumunda olan ücretli çalışanların bellerini iyiden iyiye büktü. Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un konuya ilişkin bir ikramiye atılımında bulunması ilgili grup içerisinde yer alan vatandaşları heyecanlandırırken, teklifin kabul edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Meclise yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre ilgili teklifi değerlendirecek olan komisyonun, ikramiye teklifine sıcak baktığı bilgisi kaydedildi.