Son Dakika: En Düşük Emekli Maaşının 3 Bin 300 TL'ye Çıkacağı Kesinleşti!

Son Dakika: En Düşük Emekli Maaşının 3 Bin 300 TL'ye Çıkacağı Kesinleşti!

Dün açıklanan nisan ayı enflasyon verilerinden sonra gözler temmuz ayı emekli maaşı zam oranına çevrildi. Vatandaşlar, emekli maaşlarının taban seviyesinin ne kadar yükseleceğini araştırmaya başladılar. İşte emekli maaşı zamlarına ilişkin haber...

Hem ülkemizin hem de diğer dünya ülkelerinin en büyük ekonomik problemlerinden birisi olan enflasyon oranları, yeni aya girilmesi ile birlikte güncel verileri ile bildirildi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmış olan nisan ayı verilerinden sonra gözler emekli maaşı zamlarına çevrildi.

Nisan Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı!

2020/03/05/675uhttps3a2f2fitkv-tmgrup-com-tr2f20202f032f032f3-mart-2020-tefe-tufe-enflasyon-orani-rakamlari-nedir-tuik-2020-subat-ayi-enflasyon-orani-ne-oldu-1583217662914mw616.jpg

Türkiye İstatistik Kurumu her ay olduğu gibi mayıs ayında da bir önceki aya ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Kurum tarafından yapılmış olan resmî açıklamaya göre aylık enflasyon oranı yüzde 7,25, yıllık enflasyon oranı ise yüzde 69,97 olarak bildirildi.

En Düşük Emekli Maaşı 3 Bin TL’nin Üzerine Çıkacak!

Dün itibari ile Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmış olan nisan ayı enflasyon oranları ile birlikte yeni yılın ilk 4 aylık dönemine ilişkin enflasyon verisi tamamlanmış oldu. Son veri ile birlikte temmuz ayı zammının hesaplanması için gerekli olan verilerin büyük bir kısmı ortaya çıktı. Böylelikle de emekli maaşlarına yansıtılacak olan senenin ikinci zammı şekillenmeye başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun nisan ayı enflasyon oranlarını açıklamasından sonra uzmanlar açıklamalarda bulundu. Buna göre bu ekonomik şartlar altında imkansız olmasına rağmen mayıs ve haziran ayında enflasyon oranı 0 bile açıklansa, en düşük emekli maaşına yüzde 31,71’lik bir oran etki edecek. Bu hesaba göre en düşük emekli maaşı 3 bin 292 TL 75 kuruşa yükselmiş olacak.

Esas Zamlar Ne Zaman Belli Olacak?

Emekli vatandaşların aylık ücretlerine alacakları ikinci zam oranı, temmuz ayı itibari ile kesinleşecek. Türkiye İstatistik Kurumu, temmuz ayının başında haziran ayı enflasyon verilerini paylaşacak ve böylelikle de yeni yılın ilk 6 aylık dönemine ilişkin enflasyon verileri tamamlanmış olacak. Daha sonrasında da 6 aylık enflasyon verisi üzerinden emeklilerin ve memurların maaşlarına yansıtılacak olan zam oranı netlik kazanmış olacak.