Son Dakika Emekliye Kurban Bayramı Müjdesi: İkramiye Tutarı 2 Bin TL'yi Aşabilir!

Son Dakika Emekliye Kurban Bayramı Müjdesi: İkramiye Tutarı 2 Bin TL'yi Aşabilir!

Bu senenin başından itibaren tartışmalara konu olan emekli bayram ikramiyeleri ilgili şok bir iddia gündeme düştü. Söylenenlere göre emekli ikramiyesinin 2 bin TL’yi aşacağı tahmin ediliyor. İşte emekli bayram ikramiyelerine ilişkin haberin ayrıntıları…

Senenin başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2021 enflasyon verileri, emekli vatandaşların maaşlarına yapılacak olan ocak ayı zammının belirlenmesini sağlamıştı. Ancak verilerin açıklandığı gün düzenlenen kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye ek zam müjdesini vermiş ve toplam zam oranı yüzde 30,95 olarak bildirilmişti. Ayrıca bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı tutarı da 2 bin 500 TL seviyesine yükseltilmişti. Emekli maaşlarını direkt olarak etkileyen bu kararların, giderek artan enflasyon oranına karşı vatandaşı korumak amacı ile alındığı bildirilmişti.

Her fırsatta ülke sınırları içerisinde yaşayan emekli vatandaşları ve diğer ülke vatandaşlarını enflasyona karşı ezdirmeyeceklerini duyuran yetkili isimlerin, bayram ikramiyelerinin tutarlarında da zam yapacakları beklentisi doğdu. Maaş zamlarının, giderek zorlaşan hayat şartlarına karşın hızla erimesinden sonra ikramiye zamları konusunda büyük bir beklentiye giren vatandaşlar, yetkili isimlerinin “zam yok” açıklamalarından sonra hayal kırıklığına uğradı ve sonuç olarak ikramiyeler Ramazan Bayramı öncesinde zamsız olarak hesaplara aktarıldı.

Bugün emekli ikramiyelerine ilişkin gündemi sarsan bir iddia ortaya atıldı. Yüzde 70’e yaklaşan enflasyon oranlarından sonra hükümetin yeni bir çalışma yapacağı ve çalışma kapsamında Kurban Bayramı’nda yatırılacak olan emekli ikramiyelerinde düzenleme yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

Emekli İkramiyeleri Bin 100 TL Olarak Hesaplara Yatmıştı!

2019/07/17/kurban-bayrami-ikramiyesi-ne-zaman-verilecek-2019-emeklilere-bayram-ikramiyesi-hangi-tarihte-odenecek-1562576131568.jpg

Emekli vatandaşların bayram ikramiyelerinde bekledikleri zam haberi, yetkili isimlerin açıklamaları sonucunda karşılıksız kalmıştı. Emekli ikramiyeleri Ramazan Bayramı öncesinde bin 100 TL olarak hesaplara aktarıldı.

Kurban Bayramı İkramiyesine İlişkin Şok İddia!

Bugün kulislerden gelen bilgilere göre hükümetin Kurban Bayramı ikramiyeleri için yeni bir çalışma düzenlediği ve çalışmanın sonucunda emekli ikramiyesinin 2 bin 300 TL’ye kadar yükselebileceği iddia edildi.

Resmi Açıklama Yapıldı Mı?

Emekli ikramiyesi zammına ilişkin ortaya atılan iddialara, hükümet tarafından henüz resmi bir cevap verilmedi.