Sicil Affı Çıktı mı? Kimler Sicil Affına Başvurabilir? Detaylar Netleşiyor…

Sicil Affı Çıktı mı? Kimler Sicil Affına Başvurabilir? Detaylar Netleşiyor…

Sicil affı nedir ve başvurusu nasıl yapılır yazımızda hazırladık. Belirtilen adımlar takip edilerek kolaylık ile sicil affı başvurusu yapılabilir.

Sicil affı başvurusunun yapıldığı yer kişilerin borçları olduğu bankalardır. Bu bankalara yapılacak başvuru ile birlikte kişilerin sicil affından yararlanması mümkündür.

Çeşitli nedenlerden dolayı çektikleri kredileri düzenli ya da hiç ödeyemeyen kişilerin ticari sicilleri bozulmaktadır. Bu siciller incelenerek kredi verilir. Bu nedenle bu sicillerin temiz olması son derece önemlidir. Sicili bozulan ve artık kredi alamayacak duruma gelen kişiler Kara Liste adı verilen bir listeye alınırlar ve kredi çekmek için hiçbir işlem yapamazlar. Bu durum da talihsizlik yaşayan kişilerin durumlarını kötü etkilemektedir.

Yılın belirli zamanlarında ilgili kurumlar tarafından sicil affı çıkmaktadır. Sicil affı ile birlikte kişilerin isimleri Kara Liste’den çıkmaktadır. İsmi Kara Liste’den çıkan kişilerin tekrardan kredi çekmesi mümkün hale gelmektedir.

Kimler Sicil Affına Başvurabilir?

Sicil affına başvurabilecek kişiler olumsuz kredi siciline sahip ve ismi Kara Liste’de yer alan kişilerdir. Adı bir defa Kara Liste’de çıkmış kişiler ne yazık ki bir daha af çıkana kadar kredi alamaz ya da almakta son derece zorlanır. Sicil affı bile birlikte bu kişilerin isimleri listeden silinerek tekrardan kredi almaya hak kazanmaları sağlanır. Borçlar yapılandırılır ve düzenli şekilde ödenir. Bu sayede Kara Liste’den kurtulmuş olunur. Listeden kurtulan kişiler tekrardan kredi ve destek başvurularında bulunmaya hak kazanırlar.

Sicil Affından Yararlanmak İçin Gerekli Şartlar

sscsl-affi.jpg

Sicil affından yararlanmak için gerekli şartlar oldukça temel ve basittir. Kişiler sicil affı ile ilgili yasa yürürlülüğe girdikten sonraki 6 ay içerisinde ilgili bankaya başvuru yapmalıdırlar. Yapılan başvurular son derece dikkatli şekilde yazılacak olan dilekçe ile banka müdürlüklerine ya da bankanın ilgili birimlerine yapılmalıdır.

Kişilerin bu aftan yararlanmak için karşılaması gereken tek şart kişinin kredi almaya uygun olmaması, ya da adının kara listede olmasıdır. Başka hiçbir şart gözetmeksizin kişiler bu affa başvurarak sicillerini düzeltme şansı yakalayabilirler.

Sicil Affı Hangi Borçları Kapsar

Sicil Affı’nın kapsadığı borçlar genel olarak aşağıdaki gibidir:

  • Karşılıksız çekler
  • Ödenmemiş kredi kartı borçları
  • Protestolu senet borcu
  • Vadesi geldiği halde ödenmemiş ve takibe alınmış kredi borçları

Belirtilen borçlara sahip kişiler, Sicil affı imkanlarından faydalanabilir.