SGK Sıfır Faizli Konut Kredisi Nasıl Alınır? Sıfır Faizli Konut Kredisi Şartları 2022

SGK Sıfır Faizli Konut Kredisi Nasıl Alınır? Sıfır Faizli Konut Kredisi Şartları 2022

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklama ile birlikte vatandaşlara sıfır faizli konut kredisi verilecek. SGK Sıfır Faizli Konut Kredisi Nasıl Alınır? Sıfır Faizli Konut Kredisi Şartları 2022

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklama ile birlikte vatandaşlara sıfır faizli konut kredisi verilecek. Bayram müjdesi Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan geldi. Vatandaşların merakla beklediği haber ile ilgili detaylı bilgiler gelmeye devam ediyor. SGK tarafından verilecek sıfır faizli konut kredisi ise yakın zamanda kredi çekmeyi düşünen vatandaşlar için bulunmaz bir nimet olarak yer alıyor. SGK sıfır faizli konut kredisi nasıl alınır, SGK sıfır faizli konut kredisi şartları ve detayları ise Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

KREDİ KULLANMAK İSTEYEN VATANDAŞLARA MÜJDE!

Sosyal Güvenlik Kurumu diğer adıyla SGK'lılara faizsiz konut kredisi desteği verilecek. Gündeme bomba gibi düşen gelişmelerin ardından ise konut kredisine dair detaylar gelmeye devam ediyor. Dünyayı etrafına saran korona virüs hastalığı sonrasında birçok sektör olumsuz olarak etkilenirken Türkiye'de ise inşaat sektörü ciddi bir yavaşlama içerisine girdi.

Her geçen gün artan konut fiyatları ve bu sayede cep yakan ev kiraları sonrasında ise dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için her geçen gün yeni teşvik paketleri yayınlanmaya devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilecek olan sıfır faizli konut kredisi ile birlikte vatandaşlar rahat bir nefes alabilecek. Bu kredi desteğinden peki kimler yararlanabilecek?

SGK FAİZSİZ KONUT KREDİ DESTEĞİ ŞARTLARI

SGK tarafından sıfır faizli konut kredi desteği almak isteyen vatandaşlar şartları araştırıyor. SGK'lı olan vatandaşlar SGK'a giderek başvurularını iletmeleri gerekmektedir. İl veya ilçelerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumları'na müracaat eden vatandaşlar "hak sahibi" belgesi ile birlikte Ziraat Bankası'ndan faiz ödemeden konut kredisi desteği alabilecek.

Konut kredisi desteğinde ise vatandaşın geri ödeme planlamaları aldıkları aylık oranlarına göre değişebilmektedir. Aylık 3 bin TL geliri olan vatandaşların sıfır faizli kredi desteğinde ödemesi gereken taksit tutarı 750 TL olarak yer alacak.

FAİZSİZ KONUT KREDİ DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Sıfır faizli konut kredi desteğinden yararlanmak için vatandaşların; Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Emekli Sandığı kapsamında harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle aylık bağlananlar, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri faizsiz konut kredisinden yararlanma hakkı bulunuyor.