SGK açıkladı: Malullük başvurusu nereye ve nasıl yapılır?

SGK açıkladı: Malullük başvurusu nereye ve nasıl yapılır?

Emekli Sandığı Kanununa göre kişilerin vücutlarında meydana gelmiş hasarlar ve bu hasarların iyileşmesi imkansız hastalıklar yüzünden çalışamayan kişiler için malullük başvurusu nereye ve nasıl yapılır? Sosyal Güvenlik Kurumu açıklama yaptı..

2022 Malullük başvurusu nereye ve nasıl yapılır sorularına ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi sosyal medya hesabından resmi açıklama yapıldı. Son günlerde sıkı bir şekilde araştırılmaya başlanan malullük başvurusuna ilişkin nereye ve nasıl yapılacağına dair bilgiler yayınlanıyor.

İş hayatları veya normal gündelik yaşamlarında geçirdikleri kaza sonrasında vücutlarında meydana gelen büyük hasarlara ve bu hasarların iyileşmesi imkansız gözüken kişiler malulen emekli sayılmaktadır. Çalışamayacak duruma gelen ve sağlığını derinden etkileyen olaylarda Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurularak malulen emekli olunabilmektedir.

Son günlerde Sosyal Güvenlik Kurumu'na yöneltilen sorulara ilişkin resmi açıklama geldi. SGK resmi twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımlar sonrasında merak edilen birçok konu yanıtlandı. Malulen emekli olmak ve malul emekli aylığı almak isteyen vatandaşlar başvurularını nereden gerçekleştireceklerini sorguluyorlar.

2022 MALULLÜK BAŞVURUSU NEREYE VE NASIL YAPILIR?

Sosyal Güvenlik Kurumu resmi Twitter hesabından yapılan paylaşım sonrasında malullük başvurusuna ilişkin detaylar kamuoyu ile paylaşıldı. Milyonlarca vatandaş bu konuya ilişkin detaylı açıklamalar talep ederken merak edilen tüm soruların yanıtları Gürses Gazetesi adresinde yer aldı.

ekran-resmi-2022-06-10-05-12-31.png

Malullük başvurusu için 4/a (SSK) ve 4/b (Bağ-Kur) kapsamında olanlar, bağlı oldukları sosyal güvenlik il müdürlüğü veya merkezlerinin ilgili servislerine dilekçe ile başvurularını gerçekleştirebilirler.

  • Kamu görevlisi olup da aktif olarak çalışanlar, bağlı oldukları kurumlara
  • İşinden ayrılanlar, emeklilik hizmetleri genel müdürlüğü
  • Kamu görevlileri, emeklilik daire başkanlığına başvuruda bulunması gerekmektedir.

Yüz binlerce vatandaşın merakla takip ettiği konuya ilişkin detayları Sosyal Güvenlik Kurumu sosyal medya hesaplarından açıkladı. Gelen açıklamalar sonrasında ise birçok vatandaş düşünce ve görüşlerini Twitter'da tweet altında yayınladı.

Malulülen emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak açıklamaları ve bildirileri sürekli olarak takip etmelidir. Bugün gelen açıklamalar sonrasında vatandaşların kafasında kalan soru işaretleri resmi olarak giderildi. 4/a ve 4/b işçi sınıfında bulunan vatandaşlar ve kamu görevlileri için nereden nasıl başvuru yapılacakları açıklandı.

MALUL NEDİR?

Emekli Sandığı Kanununa göre kişilerin vücutlarında meydana gelmiş hasarlar ve bu hasarların iyileşmesi imkansız hastalıklar yüzünden çalışamayan kişilere malul denir.