Sermayesi Olmadan İşyeri Kurmak İsteyenlere Halkbank’tan Müjde: 100 Bin TL’ye Kadar Kredi Kullandırılacak!

Sermayesi Olmadan İşyeri Kurmak İsteyenlere Halkbank’tan Müjde: 100 Bin TL’ye Kadar Kredi Kullandırılacak!

Sermayesiz işyeri açmak için Halkbank Kredisi şartları, bu krediye başvuruda bulunabilecek kişiler, sermayesiz iş kurmak isteyenlerin kredi detayları ile ilgili bilgi almak için aşağıdaki metni okuyabilirsiniz.

Sermayesiz iş yeri açmak isteyenler için destek Halkbank tarafından halka verilmektedir. Sermayesiz işyeri açmak için Halkbank kredisi faizsiz ya da yarı yarıya faiz indirimli olacak şekilde oluşturulmaktadır. Bu krediden yararlanarak iş yeri açmak isteyen vatandaşların uyması gereken bazı şartlar mevcuttur. Bu şartlar şu şekilde ifade edilebilmektedir:

  • Kişilerin esnaf ve sanatkar olarak faal olması
  • Kişilerin farklı bir esnaf ve sanatkar grubuna üye olmaması
  • Başvuru yapan vatandaşların faaliyet gösteren bölgede ilgili kooperatife üye olması
  • Kişilerin sicil kayıtlarının temiz olması
  • Açılması planlanan iş ile ilgili bir yıllık ustalık belgesi

Halkbank Kredisine Başvuru Yapabilecek Kişiler

Sermayesiz krediye başvuruda bulunabilecek bireyler şu şekilde ifade edilebilmektedir:

  • Esnaf ve zanaatkar ustalık belgesine sahip olan kişiler (Belgenin en az 3 yıllık olması gerekmektedir.)
  • Unutulmaya yüz tutan meslekleri yapanlar (Bu mesleklere örnek olarak çarıklık, kaşıkçılık, oyacılık, çömlek yapımı ya da yazmacılık verilebilmektedir.)
  • Meslek dallarında girişim planlayan genç girişimciler

Halkbank'tan Sermayesiz İş Kurmak İsteyenler İçin Faizsiz Kredi Detayları

halkbank-emekli-kredi-kampanya.jpeg

Halkbank faizsiz kredinin detayları arasında bu bankanın şartlara uyan kişilere 100 bin TL kredi desteği sağladığı yer almaktadır. Sermayesiz işyeri açmak için Halkbank kredisi ayrıca paraya ihtiyacı olan ve geçinmekte zorlanan esnaflara da verilmektedir. İşletme kredileri ve çeşitli olanaklar esnafa destek olacak şekilde ayarlanmaktadır.

Krediye Başvuracak Kişilerde Aranan Yaş Aralığı

Halkbank kredisine başvuruda bulunabilecek kişilerin olması gereken yaş aralığı 18 ile 30’dur. Sermayesiz işyeri açmak için Halkbank Kredisi bu yaş aralığına giren herkesin başvuru yapabileceği şekildedir. Başvuru yapanlar % 100 faiz indirimli kredi desteğinden yararlanarak 100 bin TL’ye kadar para alabilmektedir. Bu yaş aralığına giren genç girişimcilerden KOSGEB kurslarına katılmış olması ve bu kursları başarı ile tamamlamış olması beklenmektedir. Bu sayede başvuru sonrasında kredinin çıkma şansı daha da artacaktır.