Reçete devri bitti! SGK hasta yakınlarına aylık ödeyeceğini açıkladı!

Reçete devri bitti! SGK hasta yakınlarına aylık ödeyeceğini açıkladı!

Bugün TEİS, SGK tarafından hasta yakınlarına aylık olarak hasta alt bezi ücreti ödeyeceğini açıkladı. Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Bugün TEİS yani Tüm Eczacı İşverenler Sendikası hasta yakınları için önemli bir açıklamada bulundu. Açıklamada hasta yakınlarının alt bezi kullanan hastalar için SGK tarafından aylık ücret ödeneceği açıklandı. Açıklamayı yapan Nurten Saydan, ne zamandan itibaren bu aylıkların ödeneceğinden ve bu ödemeleri yapmalarının nedeninin eczanelerden kaynaklanan bir durum olmadığını dile getirdi. Bu yeni uygulamanın önceki haline göre yani reçeteli verilen bezlere göre daha iyi olmadığını söyleyen Nurten Saydan, ücretin yeterli olmadığını açıkladı.

Eski uygulamaya göre vatandaşlar, eczanelerden hastalar için iki aylık alt bezi temin edebiliyordu. Fakat şu an SKG tarafından verilen ücretin ise güncel bez fiyatlarına göre yetersiz kalındığı açıklandı. Uygulamaya göre hasta yakınlarına verilecek olan ücret Nurten Saydan'a göre 243,65 TL olurken, bu ücretin ihtiyaç durumunda alınması gereken bezlerin ücretlerini karşılamayacağını açıkladı.

Geçilecek olan bu uygulamanın ise 1 Temmuz Cuma gününden itibaren geçerli olacağını hasta yakınlarına duyurdu.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“SGK, hasta alt bezi kullananlar için 1 Temmuz’dan itibaren aylık ücret ödeyeceğini duyurdu. Hasta vatandaşına 2 aylık bez veren kurum bunun yerine bir aylık bez parası verecek. SGK, mevcut uygulamada bezin bir tanesinin 1,88 TL’sini karşılıyordu. Kurum tarafından karşılanan hasta bezi sayısı ise bir aylık 120 adet olarak belirlenmişti. SGK’nın eczanelerimize ödediği ücret KDV dahil 243,65 TL‘dir. Zaten güncel bez fiyatlarına göre çok yetersiz olan bu ücretin artırılması beklenirken fiyatta güncelleme yapılmadan hayata geçecek yeni düzenleme ile bütün yük, bez kullanan hastası olan vatandaşın sırtına binecek. Uygulama öncesi dönemde, eczanelere reçete ve raporları ile başvuran hastaların iki aylık hasta altı bezleri eczaneler tarafından temin edilerek SGK’ya fatura edilmekte ve bedelleri eczanelere kurum tarafından ödenmekteydi. Uygulamayla birlikte vatandaşlarımız 1 Temmuz’dan itibaren SGK’nın ödediği bir aylık ödemeye istinaden hasta alt bezlerini yine eczanelerimizden ama ücretli olarak temin edebilecekler. Senelerdir eczanelerimizden hasta yakınlarına bez alan vatandaşlarımıza, bu durumun eczanelerimizden kaynaklanmadığını, 1 Temmuz Cuma gününden itibaren yeni uygulamanın başlayacağını bildirmek istiyoruz.”