Organik Tarım ile Uğraşan Çiftçilerin Dikkatine: Dekar Başına 100 TL Tutarında Hibe Ödemesi Alacaksınız!

Organik Tarım ile Uğraşan Çiftçilerin Dikkatine: Dekar Başına 100 TL Tutarında Hibe Ödemesi Alacaksınız!

Ülke sınırları içerisinde sürdürülen tarımsal faaliyetlerin hız kazanması amacı ile çiftçilere hibe desteğinin verileceğini bildiren Tarım ve Orman Bakanlığı, organik tarım için de yeni bir destek paketi geliştirdiğini açıkladı. İşte bakanlığın desteği...

Tarım ve Orman Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kaydı bulunan tüm çiftçilere, farklı kategoriler altında hibe ödemelerinin yapılacağını duyurdu.

Organik Tarım Çiftçilerine 100 TL’lik Hibe Ödemesi!

Hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde sağlık beslenmeye yönelik talebin artması, çiftçilerin organik tarım konusunda ki çalışmalarını hızlandırdı. Bu alanda yapılan üretimlerin artmasına destek olmak isteyen Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere hibe ödemelerinin yapılacağını bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesi aracılığı ile yayınlanmış olan organik tarım desteği haberine göre organik tarım ile ilgilenen ve Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kaydı bulunan tüm çiftçilere, dekar başına 10- 100 TL aralığında hibe ödemesinin yapılacağı bilgisi kaydedildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Toprak Analizi Desteği!

tarimsal-kredi.jpg

Tarım ve Orman Bakanlığı ülke sınırları içerisinde faaliyet gösteren tarım arazilerinin üretimlerini arttırmak amacı ile toprak analizi desteği vereceğini açıkladı. Analiz sayesinde hangi tarlada, hangi ürünün yetiştirilmesinin daha uygun olacağının karar verileceğini bildiren bakanlık, ilgili hizmetinin ayrıntılarını paylaştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesi aracılığı ile yayınlanmış olan toprak analizi desteği haberine göre ilgili arazilere sahip olan çiftçilere, her 50 dekar için 40 TL tutarında toprak analizi desteği verileceği bilgisi kaydedildi. Bakanlık, ilgili destek hizmetinden yalnızca Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kaydı bulunan çiftçilerin yararlanabileceğini belirtti.

Mazot Destekleri Resmen Açıklandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere dekar başına mazot desteğinde de bulunacağını açıkladı. Bakanlık ilgili hibe ödemelerini şu şekilde bildirdi:

  • Çavdar, buğday, arpa, yulaf, tritikale: 22 TL
  • Kütlü pamuk, çeltik: 68 TL
  • Kuru fasulye, mercimek, nohut: 24 TL
  • Kanola, aspir: 20 TL
  • Patates, soya: 30 TL
  • Tane mısır: 27 TL
  • Kuru soğan: 19 TL
  • Zeytin: 17 TL