Milyonların Gözü Kulağı Bu Haberde: Kredi Sicil Affı Ne Zaman Çıkacak?

Milyonların Gözü Kulağı Bu Haberde: Kredi Sicil Affı Ne Zaman Çıkacak?

Kredi sicil affı ne zaman çıkacak ve bu aftan nasıl faydalanılır gibi soruların yanıtlarını yazımızda verdik. Sizler de bu aftan yararlanmak için yazımızı rehber olarak alabilirsiniz.

Kredi sicil affı ne zaman çıkacak sorusu kredi çekmek isteyen fakat sicili el vermeyen kişiler tarafından çok sorulan ve merak edilen bir konudur. Kredi sicil affı çıkma zamanı henüz belli değildir. En son 2017 yılında çıkan kredi sicil affı ile birlikte kara listede olan kişiler affedilmiş ve maddi sicilleri düzeltilmiştir. Bu sayede tekrar kredi başvurusunda bulunup temiz bir maddi sicil oluşturma fırsatı da ellerine geçmiştir. Fakat henüz 2022 yılında net bir sicil affı duyurusu yapılmamıştır. Yine de bu sene içinde sicil affı beklenmektedir.

Güncel olarak bankaların herhangi bir sicil affı planı bulunmasa da bu yöndeki beklentilerin oldukça fazla olması meclis tarafından bu yönde çalışmalar yapılacağını düşündürmektedir.

Kredi Sicil Affı Kapsamı Nedir?

arac-ipotekli-ihtiyac-kredisi.jpg

Kredi sicil affı kapsamı oldukça fazla kapsamlı olmamak ile birlikte bir banka tarafından verilen tüm kredileri kapsar. Kredi sicil affı yapılan kişiler tekrardan taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi ve konut kredisi gibi bankalar tarafından verilen temel kredi imkanlarından faydalanabilirler. Aynı zamanda kişilerin bankaya olan çek, senet vb. gibi borçları da bu af kapsamında yapılandırmaya girerek kolaylık ile ödenebilir hale gelir.

Kredi Sicil Affı ile Kara Listeden Çıkılır Mı?

Kredi sicil affı ile kara listeden çıkmak oldukça merak edilen bir sorudur ve bu soruya yanıt olarak evet çıkılabilir yanıtı verilebilir. Banka ve kredi borçları sebebi ile kara listede bulunan kişiler, çeşitli yapılandırmalar ve çeşitli ödeme planları ile birlikte kara listeden kolaylık ile çıkabilir ve tekrardan temiz bir maddi sicile sahip olabilirler. Bu sayede de son derece basit şekilde ihtiyaç duydukları anda kredi çekebilirler.

Kredi Sicil Affı Şartları Nelerdir?

Kredi sicil affı şartları oldukça fazla olmamak ile birlikte en bilinen şartı şudur:

Kredi sicil affından yararlanmak isteyen kişiler, yapılandırma tarihine kadar belirlenen borcu ödemelid