MEB Memur ve Personel Alımı Yapacak! Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

MEB Memur ve Personel Alımı Yapacak! Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Herkesin beklediği o haber geldi! Milli Eğitim Bakanlığı memur ve personel alımı yapacak. Peki başvuru şartları ve tarihi nedir?

Öğretmenlerin son dönemde atama beklediği haberleri sık sık gündeme gelmekte. Bununla birlikte MEB'den de konuyla alakalı açıklama ve yeni atama kararları gelip gelmeyeceği merak konusu oluyor. Her sene dönem dönem yapılan atama kararları ile birlikte pek çok öğretmen mutlu bir şekilde görevlerine başlarken, hala atama bekleyen binlerce öğretmen yeni alım haberlerini takip etmekte.

Uzun süredir Milli Eğitim Bakanlığı'ndan memur ve personel alımları ile ilgili yeni bir gelişme beklenirken, MEB'den sevindirici haber geldi. Milli Eğitim Bakanlığı 750 memur ve personel alımı yapacağını duyurdu. Konu ile ilgili detaylı açıklama da yapılırken, kimlerin başvuru yapabileceği ve başvuruların ne zaman sona ereceği oldukça merak edildi. Peki memur ve personel alımları ne zamana kadar yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? Detaylar gursesgazetesi.com'da...

750 Memur ve Personel Alımı Başvuru Şartları

Alınacak olan 750 memur ve personelin belirli şartlar dahilinde kabul edileceği açıklandı. Konu ile ilgili detaylı bilgi verilirken, kimlerin başvuru yapabileceği de bu açıklamaların arasındaydı. Pek çok öğretmen, iş alımı ile ilgili açıklama beklerken, nasıl başvuru yapabileceklerini merak etti. Öğretmenler hala yeni bir atama beklerken, ya da sözleşmeli olarak alımların yapılıp yapılmayacağını araştırırken, bu alımların öğretmenleri ilgilendirmediği açıklandı. 750 memur ve personel alımının yalnızca müfettiş yardımcısı kadrosundan alınacağı öğrenildi. Peki MEB personel alım şartları nelerdir? Kimler başvuru yapabilir?

  • Başvuru tarihinin son günü dahil olmak üzere başvuru yapmak isteyen adayların, en az 8 yıl öğretmenlik görevlerini yerine getirmiş olmaları gerekmektedir.
  • 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yine başvurunun son gününe kadar, adayların 36 yaşından gün almaması gerekmektedir.
  • Müfettiş Yardımcısı olarak çalışmak üzere başvuru yapan adayların, en az 3 sene kadar bakanlığa bağlı resmi herhangi bir kurumda görev yapması gerekmektedir.

Bu şartları sağlayan ve müfettiş yardımcısı olmak isteyen tüm adaylar çalışmak üzere başvuru yapabilmektedir. Peki başvuru tarihleri nelerdir? Başvurular ne zamana kadar geçerli olacaktır?

MEB Personel Alımı Başvuru Tarihleri

Başvuru yapmak isteyen adayların belirli tarihler arasında yani 16 Mayıs ile 27 Mayıs tarihleri arasında mutlaka başvuru yapması gerekmektedir.