Maddi Destek Projesi Yürürlüğe Girdi: Ailesi İzmir'de Yaşayan Öğrencilere 3 Bin 200 TL Tutarında Burs Verilecek!

Maddi Destek Projesi Yürürlüğe Girdi: Ailesi İzmir'de Yaşayan Öğrencilere 3 Bin 200 TL Tutarında Burs Verilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, resmi kanalları aracılığı ile yapmış olduğu duyuru kapsamında ilgili şartları sağlayan tüm öğrencilere nakit desteği sağlayacağını bildirdi. İşte İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan burs hizmetine ilişkin haber...

Artan eğitim masrafları, özellikle çocukları şehir dışında olan ailelerin bütçelerini aşmaya başladı. Bu noktada geliştirmiş olduğu bursluluk hizmeti ile örnek bir hizmet anlayışı sergileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere 3 bin 200 TL’ye kadar eğitim desteği vereceğini bildirdi.

İzmir Maddi Destek Projesi 2022

İzmir ili özelinde geliştirmiş olduğu projeler ve İzmirlilere sağladığı destekler ile dikkat çekmeyi başarmış olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni dönemde artan eğitim masraflarına karşın öğrencilerin de yanında olduğunu duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet siyesi aracılığı ile duyurulmuş olan hizmet haberine göre ailesi İzmir il sınırları içerisinde ikamet eden öğrencilere, Maddi Destek Projesi kapsamında aylık 400 TL tutarında burs hizmeti sunulacağı bildirildi. Belediye ilgili yardımın 8 ay boyunca devam edeceğini ve böylelikle de toplam burs ücretinin 3 bin 200 TL’ye yükseleceğini belirtti.

İzmir Maddi Destek Projesi Başvuru Şartları

ibb.webp

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlemiş olan Maddi Destek Projesi kapsamında aileleri İzmir’de yaşayan öğrencilere sunulan burs hizmetinden nakit desteği almak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken burs başvuru kriterleri şu şekilde belirlenmiştir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Üniversitelerin önlisans veya lisans programlarından birine örgün olarak kayıtlı olmak
  • 18 yaşından büyük, 25 yaşından küçük olmak
  • Başvuru sahibinin ailesinin İzmir il sınırları içerisinde yaşıyor olması
  • 4’lük sistemde en az 2, 100’lük sistemde en az 53 ortalamaya sahip olmak
  • Sınıf tekrarı yapmamış olmak
  • Başvuru sahibinin özel üniversitede okuyor olması durumunda bursluluk durumunun yüzde 100 olması

İzmir Maddi Destek Projesi’ne Nasıl Başvuru Yapılır?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilmiş olan Maddi Destek Projesi kapsamında öğrencilere sunulan burs hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların, bizizmir.com adresinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Belediyeye şahsen veya posta aracılığı ile yapılan burs başvuruları değerlendirmeye alınmamaktadır.