Kronik Rahatsızlıkları Olan Vatandaşların Dikkatine: Yüzde 5 Daha Fazla Yardım Alacaksınız!

Kronik Rahatsızlıkları Olan Vatandaşların Dikkatine: Yüzde 5 Daha Fazla Yardım Alacaksınız!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni dönemde ihtiyaç sahiplerine sunacağını açıkladığı elektrik ve doğalgaz faturalarına ilişkin yeni bir duyuru yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre kronik rahatsızlığa sahip olan vatandaşlara destek...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların mağduriyetlerini gidermeye devam ediyor. Hem nakdi olarak hem de diğer alanlarda hizmete sunduğu yardım modelleri ile dikkat çeken bakanlık, bu kez de giderek artan enerji fiyatlarına karşın vatandaşın yanında olduğunu duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde çeşitli ekonomik faktörler çerçevesinde giderek artan enflasyonun ve yakın zamanda resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşının etkisi ile yükselen enerji fiyatlarına karşın, ihtiyaç sahibi vatandaşlara hem elektrik hem de doğalgaz faturası desteği vereceğini bildirdi. Bakanlık, resmi kanalları aracılığı ile ilgili hizmetlerinin ayrıntılarını paylaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Elektrik Tüketimi Desteği!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kronik hastalara 200 TL’ye kadar elektrik faturası desteği sağlayacağını ayrıca birikmiş borçlar için de nakit ödemesi yapacağını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Doğalgaz Tüketimi Desteği!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara 450- 1.150 TL aralığında doğalgaz desteği vereceğini açıkladı. Bakanlık, kronik hastalığa sahip olan vatandaşlara yüzde 5 daha fazla destek verileceğini bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Fatura Destek Hizmetlerine Nasıl ve Nereden Başvuru Yapılır?

aile-bakanligi-001.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan doğalgaz ve elektrik faturası desteği hizmetlerine hem online hem de şahsen başvuru yapmak mümkündür. Söz konusu hizmetlere şahsen başvuru yapmak isteyen vatandaşların Sosyal Hizmet Müdürlüklerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gitmeleri gerekirken, online başvuru yapmak isteyen vatandaşların T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile e-devlet sistemine giriş yapmaları gerekmektedir.

Başvuru yöntemi ne olur ise olsun kronik hastalığa sahip olan vatandaşların başvuru esnasında sağlık raporlarını ibraz etmeleri zorunludur. Online başvuru yapacak olan vatandaşlar ise ilgili sağlık raporlarını, e- devlet sistemine yüklemelilerdir.