Kripto Para Piyasasında 1 Trilyon Dolarlık Kayıp! Kripto Varlıklar Eriyor Mu?

Kripto Para Piyasasında 1 Trilyon Dolarlık Kayıp! Kripto Varlıklar Eriyor Mu?

Son zamanların en popüler yatırım araçlarından olan kripto para piyasası, bir süredir ekonomi piyasalarının olumsuz hareketleri ve diğer sebeplerden ötürü düşüşe geçti. Yakın geçmişin en büyük kaybını yaşayan kripto para piyasası, yatırımcıları korkutuyor

Yaklaşık olarak 13 yıl önce hayatımıza giren ve kısa süre içerisinde milyonlarca yatırımcıya sahip olan kripto para piyasası, büyük vurgunların yapılmasını sağladı. Ancak son dönemlerde döviz kurlarında ve altın piyasasında yükseliş trendlerinin gözlenmesi, Rusya- Ukrayna savaşının başlaması ve Amerikan Merkez Bankası’nın sıkı politikalar izlemeye başlaması, kripto para piyasasını da olumsuz etkiledi. Başta lider coin Bitcoin’i sonrasında da diğer coinleri direkt olarak etkileyen bu durum, son dönemlerde iyiden iyiye kendisini hissettirmeyi başardı. Yatırımcılar ve kısıtlı birikime sahip olan potansiyel yatırımcılar tarafından endişe ile takip edilen bu durum, piyasa uzmanlarının da tahminlerini güncellemelerine sebep oldu.

1 Trilyon Dolarlık Kayıp!

Son zamanlarda döviz kurlarının ve altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketler sergiliyor olmaları, Rusya- Ukrayna savaşının devam etmesi, FED faiz artırımı kararları ve diğer faktörler çerçevesinde oldukça değer kaybeden kripto paralar, tarihlerinin en büyük sarsıntılarını yaşamaya devam ediyor. Piyasa yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre kripto para piyasasının son dönem içerisinde yaklaşık olarak 1 trilyon dolarlık kayıp yaşadığı bilgisi kaydedildi.

“Kripto Paralarda Balayı Dönemi Bitti!”

2020/04/14/kripto-para-nedir-kripto-para-guvenilir-midir-h1560956724-6bc897-gifde2c5.jpg

Kripto para piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Beykent Üniversitesi Rektörü Murat Ferman, kripto paraların hızlı koştuğunu ve o dönem içerisinde de yatırımcılarına keyifli anlar yaşattığına dikkat çekti. Ancak son dönemlerde yaşanan olumsuz gelişmeler ışığında bu keyifli zamanların sonlandığını ifade eden Ferman, bir koy 10 al döneminin bittiğini vurguladı. Kripto paraların varlıklarının süreceğine dikkat çeken Ferman, varlıkların şekil değiştireceğine ve bu kapsamda da kripto paraların balayı döneminin sonlandığını iddia etti.

Bitcoin ve Ethereum Dibi Gördü!

Milyonlarca dolarlık kayba rağmen hala popülerliğin korumayı başaran kripto para piyasası, bazı coinlerin son dönemde dibi görmelerine şahitlik etti. Bitcoin 2020 yılından bu yana en düşük seviyeyi görerek 20 bin doların altına düşerken, Ethereum da bin doların altını gördü.