Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! O detay kredi notunu yükseltiyor: Bunu asla yapmayın!

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! O detay kredi notunu yükseltiyor: Bunu asla yapmayın!

Yapılan çalışmalar günümüzde kredi ve kredi kartı kullanıcılarının sayısının gittikçe azaldığını gösteriyor. BDDK'nın açıkladığı rakamlar göz önünde bulundurulduğunda vatandaşların kredi ve kredi kartına ulaşmadaki zorluğu fark ediliyor.

Son günlerde kredi ve kredi kartı mağdurları gittikçe artıyor. Sonunda uzmanlardan konu üzerine bir açıklama geldi. Bireysel olarak kişilerin finans dengesini koruyamaması kredi notunda düşüklüğe ve bundan kaynaklı olarak klasik bir alışveriş sürecinin dahi olumsuz etkilenmesine neden oluyor.

Kredi notundaki düşüklük sadece kredi çekerken ya da kredi kartı alırken kişinin önüne çıkmıyor. Elektronik eşya satın alırken, ev kiralarken, araç satın alırken ya da kiralarken, beyaz eşya alırken ya da mobilya ürünlerini satın alırken düşük kredi notu sürekli olarak kişinin önüne çıkıyor.

KREDİ NOTU DÜŞÜK OLANLAR DİKKAT!

Bankanın kredi notunu belirlerken önemle üzerinde durduğu konu bireylerin kullandıkları kişisel hesaplar oluyor. Aylık ödemelerde yapılan düzenleme borcun ne durumda olduğu, kullanılan kredilerin durumu ve kredi limiti tek tek takip ediliyor. Düzenli gelire sahip olmadığı için sabit ödeme düzenine dikkat etmeyen kişiler alışverişlerinde de zorluk çekiyor. Burada kredi notunu yükseltmenin çareleri aranıyor.

KREDİ NOTU NEDEN DÜŞER?

kredi-ve-kredi-karti-borcu-olanlar-dikkat-o-detay-kredi-notunu-yukseltiyor-bunu-asla-yapmay-2.jpg

Kredi notunu düşüren en önemli etkenlerden biri sürekli olarak kredi başvurusunda bulunmaktır. Kişinin öncelikli olarak kredi borcunu ödemesi esas alınmalıdır. Kredi borcu ödemesi zamanında yapılmalı mevduat hesabında borç bırakılmamalıdır.

Kredi notunun düşmesine sebep olan etkenler arasında şunlar yer alıyor:

  • Sürekli kredi başvurusunda ya da kredi kartı başvurusunda bulunma
  • Kredi kartı toplam limitinin tamamına yakınını kullanmak
  • Taksitleri biriktirmek
  • Kredi kartı ödemesini vaktinde yapmamak
  • Kredi borcunu ödememek
  • Kredi mevduat hesabı içerisinde borç bırakmak
  • Banka ile davalık olmak

KREDİ NOTU NASIL YÜKSELİR?

Kredi notunun düşmesine sebep olan sebep nedenleri ortadan kaldırmaya başlamak yavaş yavaş süreçte kişinin sicilini temizlemeye başlıyor. Özellikle kişiler belirli noktalara dikkat ettiğinde daha olumlu bir tecrübe kazanır. Bu durum sadece kredi notunu yükseltmiyor. Süreçte bilinçli olarak finansal bir kullanıcı olma fırsatı sağlanıyor. Kredi notunu yükseltmenin püf noktaları:

  • Kullanılmayan kredi kartı kapatılmalıdır.
  • Takip edilemeyen ödemeler için otomatik ödeme talimatı verilmelidir.
  • Banka hesabına düzenli olarak para giriş-çıkışı yapılmalıdır.
  • Borçlar yavaş yavaş tamamen ödenerek dosyalar kapatılmalıdır.