Kredi Notu Kaç Olursa Kredi Çıkar? Kredi Notu Kaç Olmalı 2022?

Kredi Notu Kaç Olursa Kredi Çıkar? Kredi Notu Kaç Olmalı 2022?

Bankaların vatandaşlara kredi ya da kredi kartı verirken dikkate aldığı en önemli unsurlardan olan Findeks Kredi Notu ile ilgili detaylar vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Peki; Findeks Kredi Notu Kaç Olmalı? Hangi kredi notuna kredi çıkar?

Findeks Kredi Notu, bankaların müşterilerine kredi ve kredi kartı verirken dikkate aldığı bir müşteri değeridir. Müşterilerin kredi notları ne kadar yüksek olursa, bankalar nezdinde de o kadar borcuna sadık ve güvenilir kişi olarak nitelendirilirler. Kredi notunun yüksek ya da düşük olması ile vatandaşların geçmiş dönemlerdeki kredi ve kredi kartı borç ödemelerindeki düzenlilik ya da düzensizlikle doğrudan ilgilidir. Geçmiş dönemlerde kredi kartı borçlarını ya da kredi ödemelerini düzenli bir şekilde gerçekleştiren vatandaşların kredi notları yükselirken, ödemelerini düzensiz yapan, aylık geliri olmayan ya da aylık geliri düşük olan, adli sicili bozuk olan kişilerin kredi notu ise düşmektedir.

Kredi Notu Değerleri Nedir?

Kredi notları 0'dan başlayan ve 1900'e kadar yükselen bir not sistemidir. Vatandaşların kredi notları bu aralık çerçevesinde ne kadar yüksek olursa kredi alma ve kredi kartı limit artırma taleplerinin olumlu olma ihtimali de o denli artar. Kredi notu puan aralıkları ise şu şekildedir;

  • 0-699 Çok Riskli
  • 700-1099 Orta Riskli
  • 1100-1499 Az Riskli
  • 1500-1699 İyi
  • 1700-1900 Çok İyi

Hangi Kredi Notuna Kredi Çıkar? Findeks Kredi Notu Kaç Olmalı 2022?

Kredi almak, kredi kartı limitini artırmak isteyen vatandaşların yanı sıra ev ya da araç kiralamak isteyen ve elden taksitle ya da alışveriş kredisiyle elektronik alet almak isteyen vatandaşların da Findeks Kredi Notu oldukça önemlidir. Vatandaşların kredi notları ile çekebilecekleri kredi tutarları arasında doğrudan ilişki vardır.

1500 ila 1900 arasında Findeks Kredi Notu'na sahip olan kişiler kolaylıkla yüksek limitlerde kredi çekebilirken, Findeks tarafından verilen kredi notu 0 ila 1099 arasında olan yani Çok Riskli ve Orta Riskli gruplarda yer alan kişilerin kredi alma ihtimali çok daha düşüktür. Ancak kişilerin ne kadar kredi alabilecekleri aylık gelirleri, mal varlıkları ve geçmiş dönemdeki borç ödeme hareketlilikleri ile ilgilidir. Hangi kredi notuna ne kadar kredi çıkacağı ile ilgili kesin bir cevap vermek bu nedenlerle doğru olmayacaktır.

Son zamanlarda sıklıkla yapılan "Hangi Kredi Notuna Ne Kadar Kredi Çıkar?" aramasına doğrudan cevap veren ve çeşitli yatırım tavsiyesi veren kişilere vatandaşların itibar etmemesi gerekmektedir.