KOSGEB Duyurdu: Geri Ödemesiz 400 Bin TL’lik Destek İçin Başvurular Kabul Edilmeye Başlandı!

KOSGEB Duyurdu: Geri Ödemesiz 400 Bin TL’lik Destek İçin Başvurular Kabul Edilmeye Başlandı!

Geri ödemesiz ve geri ödemeli destek paketleri ile dikkat çeken kamu kurumlarından olan KOSGEB, yeni dönemde KOBİ’lere vereceği 400 bin TL’lik hibe desteği için başvuruların başladığını duyurdu. İşte KOSGEB’in geri ödemesiz hizmetine ilişkin ayrıntılar…

KOSGEB, “Yeşil Dönüşüm Destek Paketi” ismini verdiği yeni projesinin ayrıntılarını paylaşarak, başvuruları kabul etmeye başladığını duyurdu.

KOSGEB Yeşil Dönüşüm Destek Paketi 2022

Geliştirdiği projeler, sunduğu hibe destekleri ve verdiği geri ödemeli, düşük faizli kredi hizmetleri ile dikkat çeken kamu kurumlarından birisi olan KOSGEB, yeni dönemde de işletme sahipleri ile girişimcilere avantajlı hizmetler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda yeni bir proje daha başlatmış olan kurum, yeni hizmetinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

KOSGEB 2022 yılı dahilinde KOBİ’lerin yeşil dönüşümü kapsamında durumlarının tespit edilmesi ve durum tespiti sonucunda belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda stratejilerin geliştirilerek kapasitelerin arttırılması amacı ile geliştirmiş olduğu ve “Yeşil Dönüşüm Destek Paketi” ismini verdiği yeni hizmetinin, geri ödemesiz nakit desteklerini kapsadığını bildirdi.

KOSGEB Yeşil Dönüşüm Destek Paketi’nin Ayrıntıları

kosgeb-001.jpg

KOSGEB’in Yeşil Dönüşüm Destek Paketi başlığı altında geliştirmiş olduğu yeni hizmetinin ayrıntıları kamuoyu ile paylaşıldı. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre 1 yıllık enerji tüketimi 10- 99 TEP aralığında olan KOBİ’lere, motor değişim desteği verilecek.

KOSGEB, yıllık enerji tüketimi 10- 49 TEP olan KOBİ’lere 1.500 TL motor etüt ve 60 bin TL motor değişim gideri sağlayacağını, yıllık enerji tüketimi 40- 99 TEP olan KOBİ’lere ise 2 bin 500 TL motor etüt 100 bin TL motor değişim gideri desteği sağlayacağını bildirdi. Ayrıca yıllık enerji tüketimi 10- 49 TEP olan KOBİ’lere 100 bin TL, yıllık enerji tüketimi 40- 99 TEP olan KOBİ’lere 400 bin TL geri ödemesiz destek sağlanacağı bilgisi de paylaşıldı.

KOSGEB Yeşil Dönüşüm Destek Paketi’ne Nasıl Başvuru Yapılır?

KOSGEB tarafından geliştirilmiş olan 400 bin TL üst limitli Yeşil Dönüşüm Destek Paketi hibe programına, e-devlet aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir. İlgili şirket yetkililerinin T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile birlikte e-devlet sistemine giriş yapmaları ve “ara” kısmına “Yeşil Dönüşüm Destek Paketi” yazmaları gerekmektedir.