Kiradaki esnafa müjde: 1.5 milyon TL işyeri alma kredisi verilecek!

Kiradaki esnafa müjde: 1.5 milyon TL işyeri alma kredisi verilecek!

İlk kez iş yeri açacaklar ya da var olan dükkanını satın almak isteyenler için banka düşük faizli kredi kampanyasını duyurdu. Başvuru süreci detayları ile haberimizde…

Uzun yıllardır yeni bir iş yerinin hayalini kuranlar, kendi iş yerini açarak yeni bir sektöre adım atmak isteyen genç girişimciler için Esnaf Odası tüm esnaflara düşük faizli kredi kampanyasını duyurdu. 3 farklı kredi paketi ile gündeme gelen esnafa destek süreci daha iyi şartlarda çalışma imkanı sunuyor.

Esnafa Destek kapsamında sunulan kredi müjdeleri arasında ilki 1.500.000 TL'ye kadar yeni araç alımı için taşıt kredisi kampanyası, 1 milyon lira limite sahip 60 ay vadeli işyeri satın alma kredisi ve son olarak Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi ve Halk Bankası'nın işbirliği ile yürütülen 500.000 TL limitinde düşük faizli esnaf kredisidir.

DÜŞÜK FAİZLİ 1.5 MİLYON TL TAŞIT VE İŞYERİ KREDİSİ NEDİR?

kiradaki-esnafa-mujde-15-milyon-tl-isyeri-alma-kredisi-verilecek-2.jpg

Var olan iş kolunu güçlendirebilmek sıfır kilometre yeni bir araç alarak ticari faaliyetini gerçekleştirmek isteyenlere 1.5 milyon TL düşük faizli kooperatif araç alım kredisi duyuruldu. Halk Bankası'nın 60 ay vadeli olarak sunduğu bu teklif klasik araç kredilerinden daha düşük faizli olarak kullanılabilecek. 5 yıl boyunca aylık taksitlerle geri ödenebilecek kredi dışında esnafa iş yeri açabilmesi için de 1.5 milyon TL düşük faizli işyeri açma kredisi de başlatıldı.

Yeni bir dükkan ya da işyeri açmak isteyenler Halk Bankası ile TESKOMB'un ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında 1.5 milyon TL kredi 5 yıl vade ile kullanılabilecek. Düşük faiz fırsatı ile taksitler avantajlı bir şekilde geri ödenebilecek.

DÜŞÜK FAİZLİ 1.5 MİLYON TL DÜKKAN AÇMA KREDİSİ NASIL ALINIR?

Esnafın dükkan açabilmesi için Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerine üye olunması gerekiyor. Üyelik şartlarını kabul edenler ve yerine getirenler için ikinci aşamada krediye uygun olup olmadığı inceleniyor. Kooperatifler tarafından yapılan araştırma ile bazı şartların taşınması gerekiyor. Öncelikle kişinin kooperatife üye olması şartı aranıyor.

Kooperatif ortağı olabilmek için esnafın aktif olarak çalışması gerekiyor. Başvuru yapacak olan esnafın Esnaf ve Sanatkar siciline kayıtlı olması gereklidir. İşyeri ya da ikamet edilen bölgenin Kooperatifle aynı ikametgah bölgesinde yer alması gerekiyor. Bir ilde ya da ilçede Kooperatife üye olduğunda farklı bir yerdeki kooperatife ortak olmak mümkün olmuyor.

DÜŞÜK FAİZLİ 1.5 MİLYON TL DÜKKAN AÇMA KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İş yerini açabilmek için düşük faizli kredi fırsatını değerlendirmek isteyen esnafın şartları karşılaması gerekiyor. Tüm bu şartlar karşılandığında Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi ortağı olunabiliyor. Bunun için kişinin yazılı bir dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor.

Başvuru aşamalarında Kooperatif başvuru sahibinin talebini inceleyerek mali durumunda araştırmada bulunuyor. Ardından Halk Bankasına yapılan başvuru esnafın bu kefaleti karşılayıp karşılayamayacağı noktasında bir limit tespitinde bulunuluyor. Kooperatif uygun gördüğü anda talep Halk Bankası şubesine iletiliyor. Ardından bir sonraki aşamada Halkbank incelemeye geçiyor. Banka bu talebi uygun gördüğü anda 1.5 milyon TL değerindeki Esnaf Kredisi kullanılmaya başlanabilir.