Kiloyla dolar alınır mı?

Kiloyla dolar alınır mı?

Türkiye'de Konuşanlar programında gündeme gelen borsa işlemleri sonrasında vatandaşlar internette araştırmalar yapıyor. Kiloyla dolar alınır mı?

Türkiye'de Konuşanlar programında gündeme gelen borsa işlemleri sonrasında vatandaşlar internette araştırmalar yapıyor. Exxen platformunda izleyicilerin her hafta büyük bir heyecanla takip ettiği Konuşanlar stand up programına katılan bir izleyicinin söylediği sözler sonrasında izleyiciler araştırmalar yapıyor. Programa katılan borsacı vatandaşın "Kiloyla dolar alıyoruz" söylemleri kişilerin kafalarını karıştırdı. Programda da uzun bir süre konuşulan bu konu sonrasında ise insanlar internette "Kiloyla dolar alınır mı?" araştırması yaptı.

İzleyicilerin büyük bir çoğunluğunun araştırdığı konular arasında yer alan kiloyla dolar alınır mı sorusuna ise yanıt Gürses Gazetesi editörleri tarafından geldi. Piyasalar ve borsa hakkında ki uzman kişilere yöneltilen sorular sonrasında ise kilo ile dolar alımı konusu çözüme kavuşturuldu.

ALTIN KARŞILIĞI KG İLE DOLAR ALIMI

Konuşanlar programında da bir izleyicinin söylediği sözler sonrasında ise insanlar kilo ile dolar alımına dair detayları öğrendi. İzleyicinin söylediği sözlerin sonrasında bir diğer izleyicinin yaptığı açıklamalar, vatandaşların da merak ettiği konu hakkında bilgi sahibi oldu.

Kiloyla dolar alımı işlemleri borsada altın karşılığı dolar alımına denk gelmektedir. Piyasa hakkında bilgi sahipleri ve içerisinde olan sektör kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda borsa da kişiler altın karşılığı kilo ile dolar alımı gerçekleştirmektedir.

9 Mayıs 2022 Pazartesi 12:21 itibari ile Altın KG (Dolar) alışı 59.776,00 TL'den yer alırken satış fiyatları ise 59.788 TL'den gerçekleştirilmektedir. Borsada piyasa uzmanları ise altın karşılığı kilo ile dolar alımı gerçekleştirmektedir.

BORSA NEDİR?

Borsa veya sermaye piyasasının değişimi, alınıp satılabilir menkul kıymetler, emtialar, döviz, vadeli işlemler, ve opsiyon sözleşmelerinin halka açık satıldığı veya satın alındığı organize bir piyasadır.