Kendi İş Yerini Açmak İsteyen, İş Yerini Büyütmek İsteyen Vatandaşlara Devletten Destek: 375 Bin TL'lik Hibe Ödemesi Yapılacak!

Kendi İş Yerini Açmak İsteyen, İş Yerini Büyütmek İsteyen Vatandaşlara Devletten Destek: 375 Bin TL'lik Hibe Ödemesi Yapılacak!

Türkiye’nin en çok takip edilen kamu kurumlarından birisi olan KOSGEB, yeni dönemde kendi işinin patronu olmak isteyen ve mevcut işini genişletmek isteyen girişimcilere, hibe ödemesi yapacağını duyurdu. İşte KOSGEB’in hibe destek programı...

Ülke sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar tarafından yakından takip edilen kamu kurumlarından birisi olan KOSGEB, yeni dönemde kendi işletmesinin patronu olmak isteyen girişimcilere 375 bin TL’ye kadar nakit desteği sağlayacağını duyurdu.

KOSGEB’ten İleri Girişimcilik Desteği!

Geliştirdiği destek programları ve istihdam projeleri sayesinde ülke sınırları içerisinde kendi işinin patronu olmak isteyen veya mevcut işletmesinin hizmet kapsamını genişletmek isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip edilen kamu kurumu KOSGEB, yeni dönemde de destek programlarına devam ediyor. Bu kapsamda İleri Girişimci Destek Programı başlığı altında nakit hizmeti sunacağını bildiren KOSGEB, ilgili destek hizmetinin ödeme tutarlarını şu şekilde belirledi:

  • Kuruluş desteği: 5.000 TL (gerçek kişi)
  • Kuruluş desteği: 10.000 TL (sermaye şirketi)
  • Yüksek teknolojili işletmelere makine desteği: 300.000 TL
  • Orta- yüksek teknolojili işletmelere makine desteği: 200.000 TL
  • Düşük- orta teknolojili işletmelere makine desteği: 100.000 TL
  • Mentörlük desteği: 10.000 TL
  • Birinci performans dönemi desteği: 5.000- 10.000- 20.000 TL
  • İkinci performans dönemi desteği: 5.000- 15.000- 20.000 TL
  • Sertifika desteği: 5.000 TL

KOSGEB’ten Ek Girişimcilik Desteği!

kosgeb-001.jpg

KOSGEB tarafından duyurulmuş olan İleri Girişimci Destek Programı kapsamında ek bir fayda daha yayınlandı. Buna göre ilgili programa başvurarak kendi iş yerini açmak isteyen gazi, engelli, şehit yakını ve kadınlara, söz konusu hibe tutarlarına ek olarak 5 bin TL daha desteğin verileceği bilgisi kaydedildi.

KOSGEB’in İleri Girişimcilik Desteği Hizmetine Nasıl Başvuru Yapılır?

KOSGEB tarafından duyurulmuş olan 375 bin TL üst limitli İleri Girişimci Destek Programı’ndan faydalanarak kendi işinin patronu olmak isteyen girişimcilerin, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri aracılığı ile e-devlet sistemine giriş yapmaları ve “arama” kısmından ilgili hizmeti sorgulatarak online olarak başvuru yapmaları gerekmektedir.