Kendi Evinin Sahibi Olmak İsteyenlerin Dikkatine: Ziraat Bankası Ankara ve İstanbul’da Kelepir Fiyatlara Ev Satışı Yapıyor!

Kendi Evinin Sahibi Olmak İsteyenlerin Dikkatine: Ziraat Bankası Ankara ve İstanbul’da Kelepir Fiyatlara Ev Satışı Yapıyor!

Yeni dönemde gelişen olumsuz ekonomik koşullara karşın artan emlak fiyatları, vatandaşların ev sahibi olma hayallerini suya düşürdü. Bu noktada devreye giren Ziraat Bankası, uygun fiyatlı ev satışına başladığını duyurdu. İşte Ziraat Bankası ev satışı...

Döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen ani yükselişlerden sonra zam alan sektörlerden biri olan emlak sektörü hem sıfır hem de ikinci el konutları fahiş fiyatlardan satışa çıkardı. Yeni dönemde uygun fiyatlar karşılığında ev sahibi olmanın hayalini kuran ve bu doğrultuda birikim yapan vatandaşlar, artan konut fiyatları karşısında hayallerini ertelemek zorunda kaldılar.

Emlak sektörünün ev sahibi olmak isteyen vatandaşların üzerinde yarattığı bu olumsuz etkiye ve hayal kırıklığına göz yummak istemeyen Ziraat Bankası, bünyesinde bulunan konutları uygun fiyatlardan satışa çıkardığını duyurdu.

Ziraat Bankası Ev Satışı 2022

Türkiye’nin öden gelen kamu bankalarından birisi olan ve bankacılık sektöründe bir ağırlığa sahip olan Ziraat Bankası, yeni dönemde sunduğu hizmetlere bir de ev satışı hizmeti ekledi. Yüksek tutarlı kredi taleplerine karşılık gösterilen teminatlara, borçların ödenmemesi karşılığında el koyan ve 3 yıl içerisinde ilgili gayrimenkulleri elinden çıkarmak zorunda olan banka, satışa çıkardığı konutların fiyatlarını piyasanın oldukça altında belirledi.

Ziraat Bankası’ndan Nasıl Ev Satın Alınır?

ziraat.jpg

Ziraat Bankası tarafından satışa çıkarılmış olan konutları satın alabilmek için öncelikle 18 yaşın üzerinde olma ve e-ihale sistemine kayıtlı olmak gerekmektedir. Bu iki şartı sağladıktan sonra sisteme giriş yapılmalı ve satın alınmak istenen konuta karar verdikten sonra satış fiyatı üzerinden belirlenmiş olan yüzde 6’lık teminat bedeli bankaya yatırılmalıdır. Teminat bedelinin yatırılmasından sonra sisteme tekrar girilmeli ve ilgili konut için fiyat teklifi verilmelidir. En yüksek fiyat teklifini veren, konutun yeni sahibi olmaktadır.

Ziraat Bankası Satılık Konut Fiyatları Güncel

Ziraat Bankası, Ankara ve İstanbul’da satışa çıkarmış olduğu bazı konutların fiyatlarını ve özelliklerini şu şekilde duyurdu:

  • İstanbul- Şişli 43 metrekare stüdyo daire: 390 bin TL
  • Ankara- Elmadağ 120 metrekare 3+1: 180 bin TL