Kendi Evinin Sahibi Olmak İsteyen Vatandaşlara Çağrı: Sosyal Güvenlik Kurumu Sıfır Faiz ile Konut Kredisi Verecek!

Kendi Evinin Sahibi Olmak İsteyen Vatandaşlara Çağrı: Sosyal Güvenlik Kurumu Sıfır Faiz ile Konut Kredisi Verecek!

Yeni dönemde çeşitli ekonomik faktörlere bağlı olarak artan konut fiyatlarına karşın ev sahibi olma hayallerini ertelemek zorunda kalan vatandaşlara, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan konut kredisi müjdesi geldi.

Kendi evinin sahibi olmak isteyen ancak mevcut ekonomik şartlar çerçevesinde bu isteğini yerine getirmek adına yeterli nakdi bulunmayan vatandaşlara, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan destek haberi geldi. SGK, yeni dönemde ilgili şartları sağlayan tüm vatandaşlara faizsiz kredi hizmeti sunacağını açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Faizsiz Konut Kredisi Hizmeti 2022

Sosyal Güvenlik Kurumu yeni dönemde artan konut fiyatlarına karşın vatandaşın yanında olduğunu duyurdu. Söz konusu duyurusunu geliştirmiş olduğu faizsiz kredi hizmeti ile destekleyen kurum, ilgili hizmetinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesi aracılığı ile yayınlanmış olan faizsiz konut kredisi hizmetine göre kurum tarafından belirlenmiş olan şartları sağlayan vatandaşlara, 240 bin TL’ye kadar faizsiz konut kredisi hizmeti sunulacağı bilgisi kaydedildi. Sosyal Güvenlik Kurumu ilgili hizmeti karşılığında ödenecek olan aylık taksitlerin, vatandaşların aldıkları aylıkların yüzde 25’ine göre belirleneceğini bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Faizsiz Konut Kredisi Hizmetinden Kimler Yararlanabilir?

konut-kredisi-002.jpg

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilmiş olan faizsiz konut kredisi hizmetine, toplumun bazı kesimleri başvuru yapabilmektedir. Kurum, ilgili hizmetine başvuru yapabilecek olan vatandaşların yer almaları gereken grupları şu şekilde belirlemiştir:

  • Eşini kaybetmiş olanlar
  • Anne ve babasını veya ikisini birden kaybetmiş olan yetimler
  • 15 Temmuz gazileri
  • Harp veya vazife malulleri

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Faizsiz Konut Kredisi Hizmetine Nasıl Başvuru Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilmiş olan faizsiz konut kredisi hizmetine hem internet platformu aracılığı ile hem de şahsen başvuru yapmak mümkündür. Söz konusu hizmete şahsen başvuru yapmak isteyen vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu’nun İl Müdürlüklerine gitmeleri gerekirken, internet platformu aracılığı ile başvuru yapmak isteyenlerin T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile e-devlet sistemine giriş yapmaları gerekmektedir.