İşsizlerin Dikkatine: Bakanlık Asgari Ücretin Yüzde 10'unu Karşılıksız Olarak Hesaplara Aktarmaya Başladı!

İşsizlerin Dikkatine: Bakanlık Asgari Ücretin Yüzde 10'unu Karşılıksız Olarak Hesaplara Aktarmaya Başladı!

Yeni dönemde iş arayan vatandaşlara nakdi yardımda bulunacağını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilgili hizmetinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı...

Bir süredir ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmeler, vatandaşların alım güçlerinin düşmesine ve buna bağlı olarak da nakde olan ihtiyaçlarının artmasına sebep oldu. Hemen hemen her kesimden vatandaşın bütçesini derinden etkileyen bu gelişmeler, özellikle bu süreç içerisinde işsiz olan vatandaşların iflas bayraklarını çekmelerine yol açtı.

Zorlu hayat şartlarına karşın bir çıkış yolu arayan ve bu kapsamda da iş bulmak için çalışmalarına hız kazandıran vatandaşlara, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından müjdeli haber verildi. Bakanlık, geliştirmiş olduğu sosyal yardım modeli aracılığı ile vatandaşlara nakit yardımında bulunacağını açıkladı.

Bakanlıktan İşsizlere İstihdam Hizmeti!

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sosyal bir devlet olma misyonunu yerine getiren kurumlardan birisi olarak hizmet veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, zorlu ekonomik şartlara karşın bir gelire sahip olarak mücadele etmeye çalışma adına iş arayışı içerisinde olan ihtiyaç sahipleri için yeni bir hizmet geliştirdiğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan yeni yardım modeline göre ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan ve devletin sisteminde ilgili bilgileri aracılığı ile kaydı bulunan vatandaşlara, Türkiye İş Kurumu aracılığı ile istihdam sağlanacağı ve istihdam sonucunda da bir kereliğe mahsus olmak üzere toplu para verileceği bilgisi kaydedildi.

Bakanlık İstihdam Yardımı Ne Kadar?

aile-bakanligi.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Türkiye İş Kurumu aracılığı ile istihdam edilmiş olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödeyeceği tutar, güncel brüt asgari ücretin yüzde 10’u olarak belirlenmiştir. Bakanlık, söz konusu yardımın senede bir kere verilebileceğini bildirmiştir.

Bakanlık İstihdam Yardımına Nasıl Başvuru Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı istihdam yardımı kapsamında Türkiye İş Kurumu ile iş birliği içerisinde hareket etmektedir. Bu sebep ile istihdam edilmiş olan vatandaşın ilgili istihdam yardımından faydalanabilmesi için ek bir başvuru yapmasına gerek yoktur.