İşlerini Büyütmek İsteyenlere Hibe Kredi Veriliyor: KOSGEB İşyeri Büyütme Kredisi 2022

İşlerini Büyütmek İsteyenlere Hibe Kredi Veriliyor: KOSGEB İşyeri Büyütme Kredisi 2022

KOSGEB işyeri büyütme kredisi ile ilgili tüm güncel bilgileri yazımızda hazırladık. Sizler de yazımız ışığında bu krediye başvuruda bulunabilirsiniz.

KOSGEB işyeri büyütme kredisi 2022 yılında en çok merak edilen konulardan bir tanesidir. KOSGEB iş yeri büyütme kredisi ile birlikte kişiler mevcut işyerlerini geliştirerek büyütebilirler ve daha fazla kazanç sağlayabilirler.

Aynı zamanda kişiler sadece mevcut işyerlerini büyütmek ve geliştirmek için değil, mevcut işyerlerini daha büyük ve daha gelişmiş bir yere taşımak için de bu kredi türünden faydalanabilirler. KOSGEB, ülke ekonomisinin gelişmesi adına hemen hemen her türlü girişim koluna destek vermekte ve kişilerin hem kendi kazançlarının artmasını hem de ülkenin ekonomisinin büyümesini sağlamaktadır. Bu sayede iki tarafın da kazançlı olduğu bir durum ortaya çıkmaktadır.

KOSGEB İşyeri Büyütme Kredisi Nedir?

KOSGEB işyeri büyütme kredisi nedir sorusuna yanıt olarak hali hazırda bir işletmesi ve işyeri olan kişilerin, 1 yılı doldurmak şartı ile işyerini değiştirmesi, büyütmesini istemesi durumunda başvurabileceği ve faydalanabileceği bir kredi türüdür yanıtı verilebilir. Bu sayede kişiler dükkanlarını daha gelişmiş bir yere ve daha geniş bir iç mekana taşıyarak daha fazla müşteri çekebilirler. KOSGEB iş yeri büyütme kredisi aynı zamanda kişilerin daha da büyük bir işletmeye sahip olmasına olanak sağlar. Bu sayede de kişilerin kazançları artar. Bu krediye başvurmak isteyen kişilerin izlemesi gereken bazı yollar vardır. Bu yolları izleyen kişiler kolaylık ile kredi başvurusunda bulunabilirler.

KOSGEB İşyeri Büyütme Desteği Nasıl Alınır?

2021/06/09/kosgeb-girisimcilik.jpg

KOSGEB işyeri büyütme desteği almak için kişilerin yapması gerekenler şunlardır:

  • Kişiler ilk önce İŞKUR kaydı oluşturmalıdır.
  • Ardından İŞKUR tarafından istenen belgeler ile birlikte kuruma giderek kredi başvurusunda bulunmalıdır.
  • Yapılan incelemeler sonucunda kredi başvurusu onaylanan kişilerin kredisi anında eline geçmekte iken, kredi başvurusu ret yanıtı alan kişiler de tekrar hazırlanarak bir daha kredi başvurusunda bulunabilirler.

Geliştirmek ve büyütmek istenilen işyerinin mutlaka ve mutlaka bir iş projesine sahip olması gereklidir. Bu iş projesi, KOSGEB uzmanları tarafından incelenmekte ve KOSGEB işyeri büyütme kredisi başvurusu sonuçlarında etkili olmaktadır. Yani kişilerin iş projeleri mantıklı bir proje ise yapılan inceleme sonucunda kredi başvuruları onaylanmaktadır