İslam Memiş Yine Yanılmadı: Dolar 16 TL'yi, Euro 17 TL'yi Geçti!

İslam Memiş Yine Yanılmadı: Dolar 16 TL'yi, Euro 17 TL'yi Geçti!

Ekonomi piyasalarına ilişkin tespitleri ve analiz çalışmaları ile sık sık gündeme gelen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, geçtiğimiz günlerde dolar ve euro kurlarına ilişkin tahminlerde bulunmuştu. Yeni gün ile birlikte uzmanın tahminleri...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in tahminleri yine doğru çıktı ve euro 17 TL’yi aştı.

“17 TL Sürpriz Değil” Demişti!

Altın piyasası ve döviz kurlarına ilişkin yaptığı yorumlar ve nokta tahminler sayesinde tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran isimlerden birisi olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, geçtiğimiz günler döviz kurlarına ve altın piyasasına ilişkin güncel yorumlarını yayınlamıştı.

Dolar kurunun o gün için serbest piyasada 16 TL seviyesini çoktan geçmiş olduğunu belirtmiş olan uzman isim, açıklamalarına şu sözler ile devam etmişti: “Türk Lirası’nın değer kaybı devam ediyor. Dolar şu an 15,95 seviyelerinde ancak serbest piyasada 16,10 TL seviyelerinden işlem görüyor. Euro/dolar paritesinin yükseliyor olması hali devam ermesine rağmen dolar kuru da yükselmeye devam ediyor. 17 TL seviyesini geçen bir euro ile karşılaşacağız büyük ihtimalle. Bu sürpriz olmayacak. Euro/dolar paritesinin yükseleceğini daha önce de söylemiştim ve parite şu an 1,0595 seviyesinde. Bu neden ile yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini düşünüyorum.”

Tahmini Doğru Çıktı!

9-mayis-pazartesi-euro-kuru.jpg

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in kısa süre önce euro ve dolar kurlarına ilişkin yapmış olduğu tahmin açıklamaları, yeni gün itibari ile doğrulandı. 24 Mayıs saat 15:58 itibari ile euro ve dolar fiyatları şu şekilde:

  • Dolar: 16,0841 TL
  • Euro: 17,2305 TL

Euro ve Dolar Yükselmeye Devam Edecek Mi?

Geçtiğimiz günlerde altın piyasası ve döviz kurlarına ilişkin güncel yorumlarını paylaşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasaların yukarı yönlü hareketlerine devam edip etmeyecekleri konusuna da değindi. Yükseliş trendinin geçen haftadan bu yana sürdüğünü ifade eden Uzman Memiş, temmuz atında rekor seviyelerin görüleceğini iddia etti.

Gürses Gazetesi yatırım tavsiyesi vermez. Haberin kaynağı uzman yorumları ve açıklamalarıdır