İhtiyaç kredisi ürünlerine talep azaldı! Taksitli nakit avans hizmetine talep rekor seviyede! Faizler güncellendi!

İhtiyaç kredisi ürünlerine talep azaldı! Taksitli nakit avans hizmetine talep rekor seviyede! Faizler güncellendi!

Ekonomik göstergeler doğrultusunda güncellenen ve rekor seviyelere ulaşan ihtiyaç kredisi ürünlerine, yeni bir alternatif geldi. Taksitli nakit avans hizmetinin faizleri iyileştirildi.

Para piyasalarında, altın piyasasında ve ekonomik göstergeleri direkt olarak etkileyen diğer alanlarda yaşanan olumsuz gelişmeler, gündelik hayat şartlarının ağırlaşmasına ve dolayısı ile de tüketicilerin geçim derdi içerisine düşmelerine sebep oldu. Artan enflasyon karşısında güncellenen ürün fiyatlarını takip etmekte ve karşılamakta zorlanmaya başlayan vatandaşlar, nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına bankaların ihtiyaç kredisi ürünlerini yakın takibe aldı. Ancak yüzde 3’e kadar yükselen kredi faizleri, vatandaşların hayal kırıklığına uğramalarına sebep oldu.

Gündelik ekonomik şartlar çerçevesinde ihtiyaç kredisi ürünlerinin faiz oranlarını güncellemek durumunda kalan bankalar, yeni faiz oranlarını yüzde 2- 3 aralığında belirlemeye başladı. Yüksek oranlar karşısında bankalardan elleri boş dönen vatandaşlar, bütçelerini toparlayabilmek ve hiç değilse temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına alternatif yollar araştırmaya başladılar. Araştırma süreçleri kapsamında çoğunluk ile kredi kartlarının taksitli nakit avans hizmetlerine başvurmak durumunda kalan vatandaşlar, ihtiyaç kredisi faizlerine göre çok daha düşük faizler ile hizmete sunulan taksitli nakit avans ürünlerine olan talepleri arttırdı.

Yükselen enflasyona karşı vatandaşları koruma altına alabilmek amacı ile pek çok farklı kategori altında iyileştirme çalışmaları düzenleyen hükümet yetkilileri, ihtiyaç kredisi ürünlerine olan taleplerin düşüşe geçmesinden sonra yeni kararlara imza attı. Artan taksitli nakit avans taleplerine olumlu yanıt veren kurumlardan, yeni faiz açıklaması geldi.

YÜZDE 20’YE DÜŞTÜ!

ihtiyac-kredisi-urunlerine-talep-azaldi-taksitli-nakit-avans-hizmetine-talep-rekor-seviyede-2.jpg

Yüzde 3’e kadar varan faizler ile hizmete sunulan ihtiyaç kredisi ürünleri, son dönemlerde nakde olan ihtiyacı artan vatandaşlar tarafından tercih edilmemeye başlandı. Yapılan resmi açıklamalara göre yüzde 35’lere varan ihtiyaç kredisi kullanım oranının, uzun yıllar sonra yüzde 20’nin altına gerilediği bilgisi kaydedildi.

TAKSİTLİ NAKİT AVANS KULLANAN TÜKETİCİLERE MÜJDELİ HABER!

Hem özel bankaların hem de kamu bankalarının hizmet ürünleri kapsamında yer alan taksitli nakit avans uygulaması, son dönemlerde artan ihtiyaç kredisi faizlerinden yaka silken vatandaşların kurtarıcısı oldu. 12 aya kadar vade imkanı tanıyan ve bankadan bankaya göre değişen üst limitler ile hizmete sunulan taksitli nakit avans ürünü, yeni dönemin en çok başvurulan bankacılık hizmeti arasında yerini aldı.

Vatandaşların nakde olan ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacı ile sık sık başvurdukları taksitli nakit avans hizmetine ilişkin sevindiren bir gelişme yaşandı. Yapılan resmi açıklamaya göre şimdiye kadar yüzde 1,63 olarak uygulanan taksitli nakit avans hizmetinin, 1 Kasım tarihinden itibaren yüzde 1,50 faiz ile hizmete sunulacağı bildirildi.