Herkesin Meslek Sahibi Olmasını İsteyen İŞKUR, 15 Yaş Üstü Tüm Bireylere Günlük 122 TL Ödeyecek!

Herkesin Meslek Sahibi Olmasını İsteyen İŞKUR, 15 Yaş Üstü Tüm Bireylere Günlük 122 TL Ödeyecek!

Türkiye İş Kurumu, yayınlamış olduğu duyuru ile birlikte 15 yaşını doldurmuş olan tüm ülke vatandaşlarına yüzde 50 istihdam garantili Meslek Edinme Kursları programına başvuru yapma hakkı tanınacağının bilgisini paylaştı.

İstihdam programları ve yayınladığı personel alımı ilanları sayesinde ülke vatandaşları tarafından yakın takibe alınan kamu kurumlarından biri olarak hizmet vermeye devam eden Türkiye İş Kurumu, yeni dönemde artan masraflara ve işsizlik oranına karşın vatandaşların yanında yer aldığını bildirdi. Kurum, Meslek Edinme Kursları programının ayrıntılarını paylaştı.

Türkiye İş Kurumu Meslek Edinme Kursları 2022

Sunduğu hizmetler sayesinde dikkat çeken kurumlardan biri olan Türkiye İş Kurumu, yeni dönemde de ülke sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların çeşitli meslek gruplarında istihdam edilmesine aracılık etmeye devam ediyor. Geliştirmiş olduğu Meslek Edinme Kursları (MEK) programının ayrıntılarını paylaşan kurum, ilgili şartları sağlayan tüm vatandaşların kursiyer iken günlük ödeme alabileceklerini belirtti.

Türkiye İş Kurumu tarafından geliştirilmiş olan istihdam programlarından birisi olarak karşımıza çıkan Meslek Edinme Kursları, 15 yaşını tamamlamış olan tüm ülke vatandaşlarını yakından ilgilendirmektedir. Bu kurs sayesinde vatandaşların becerilerine göre meslek gruplarına dahil olmaları ve becerilerini ilerletmeleri, kurs bitiminde de istihdam edilmeleri hedeflenmektedir. Kurum, Meslek Edinme Kursları kapsamında bir meslek grubunda kursiyer olarak görev alan herkese, niteliğine göre değişiklik gösteren tutarlarda günlük ödeme yapmaktadır.

2022 yılının başında açıklanan yeni asgari ücretten sonra güncellenen Meslek Edinme Kursları günlük ücretleri şu şekildedir:

  • İşsizlere: 163,59 TL
  • Öğrencilere: 122,69 TL
  • İşsizlik maaşı alanlara: 81,80 TL

Türkiye İş Kurumu MEK Başvuru Şartları

2020/02/02/iskur-araciligi-ile-13-kamu-kurumuna-07-ekim-2019-a-kadar-kpss-sartsiz-memur-alimi-yapilacak-0f15fc76df.jpg

Türkiye İş Kurumu MEK kapsamında sağlanması gereken şartları şu şekilde belirlemiştir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak
  • MEK kapsamında istihdam edilmemiş olmak
  • İlanın özel şartlarını sağlıyor olmak

Türkiye İş Kurumu MEK Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türkiye İş Kurumu’nun MEK programına, sitede yayınlanan alım ilanları aracılığı ile başvuru yapılmaktadır.