Hafta Sonu Netleşti, Karar TBMM'den Geçti: Kamu Bankaları Karşılıksız 750 TL Ödeyecek!

Hafta Sonu Netleşti, Karar TBMM'den Geçti: Kamu Bankaları Karşılıksız 750 TL Ödeyecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu ile yeni bir maaş ödemeleri protokolü imzalayan kamu bankaları, ilgili şartları sağlayan tüm emekli vatandaşlara 750 TL’ye kadar ek ödeme yapacaklarını duyurdu. İşte bankaların ek ödeme hizmetlerine ilişkin ayrıntılar…

Sosyal Güvenlik Kurumu emekli maaşı ödemeleri başlığı altında kamu bankaları ile imzalamış olduğu protokolün 3 yıllık süresinin dolduğunu duyurdu. Güncellenen protokolden sonra harekete geçen kamu bankaları, yeni dönemin promosyon kampanyalarını açıkladı.

3 Kamu Bankasından Ek Ödeme Kararı!

Kamu bankası olma özelliklerine sahip oldukları için birçok vatandaş tarafından öncelikli olarak tercih edilen Vakıfbank, Halk Bankası ve Ziraat Bankası, yeni dönemde dara düşen emekli vatandaşlar için Sosyal Güvenlik Kurumu maaş ödemeleri protokolü doğrultusunda emekli promosyonu kampanyaları geliştirmiştir. 3 kamu bankasından da alınabilecek olan promosyon ödemesi tutarları, şu şekilde belirlenmiştir:

  • Emekli maaşı 1.500 TL’den daha düşük olanlara: 500 TL
  • Emekli maaşı 1.500- 2.499 TL aralığında olanlara: 625 TL
  • Emekli maaşı 2.500 TL’den daha yüksek olanlara: 750 TL

Kamu Bankalarının Ek Ödeme Kararı Kimleri Kapsıyor?

ek-odeme.webp

Vakıfbank, Halk Bankası ve Ziraat Bankası’nın Sosyal Güvenlik Kurumu maaş ödemeleri protokolü kapsamında geliştirmiş oldukları emekli promosyonu kampanyasından, emeklilik hakkı bulunan tüm vatandaşlar yararlanabilmektelerdir. İlgili ödemelerin alınabilmesi için maaş hesabının, promosyon ödemesi alınmak istenen bankaya taşınması ve söz konusu maaş hesabının 3 yıl boyunca bankada kalacağının taahhüt edilmesi gerekmektedir. Bu şartları sağlayan her emekli vatandaş, 750 TL’ye kadar olan emekli promosyonu ödemesi alabilmektedir.

Ek Ödeme Hizmetlerine Nasıl Başvuru Yapılır?

Vakıfbank, Halk Bankası ve Ziraat Bankası’nın Sosyal Güvenlik Kurumu protokolü kapsamında geliştirmiş oldukları emekli promosyonu kampanyasından fayda sağlamak isteyen emekli vatandaşların, bir bankaya başvuru yapma hakları bulunmaktadır. Söz konusu bankaya karar veren vatandaşlar, bankanın mobil uygulaması, internet bankacılığı kanalı veya banka şubeleri aracılığı ile maaş hesabı taşıma talimatı verebilirler.

Maaş hesabının taşınma talimatının verilmesini takiben alınacak ilk emekli maaşı ödemesi doğrultusunda, emekli promosyonu ödemeleri hesaplara aktarılmaktadır.