Gram Altından Tedirgin Eden Atak: 940 TL Seviyesine Dayandı! Güncel Altın Fiyatları 19 Mayıs

Gram Altından Tedirgin Eden Atak: 940 TL Seviyesine Dayandı! Güncel Altın Fiyatları 19 Mayıs

Uzmanların “temmuz ayına dikkat” diyerek uyardıkları gram altın, son günlerde korkutan, hızlı yükselişler kaydetmeye başladı. Bugün yine üst seviyelerden işlem gören gram altın yukarı yönlü hareketlerini sürdürüyor.

19 Mayıs güncel altın fiyatları başlığı, arama motorlarında sıklık ile sorgulanmaya devam ediyor. Altın fiyatları, bugün itibari ile de yukarı yönlü hareketler sergiliyor.

Güncel Gram Altın Fiyatları 19 Mayıs Perşembe

2021 yılının son haftalarında dolar kurunun hızlı bir yükseliş kaydetmesi, gram altın fiyatlarını da direkt olarak etkilemişti. O dönem içerisinde bin TL’lik kritik seviyeyi aşan gram altın yatırımcısını sevindirirken, potansiyel yatırımcıyı ve sade vatandaşı tedirgin etmişti.

Merkez Bankası’nın toplamda 5 kez yaptığı piyasa müdahaleleri ve 21 Aralık tarihi itibari ile yürürlüğe giren yeni ekonomik model kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi sonrasında 600 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın, ocak ayında 700 TL’nin üstüne doğru ataklar yapmaya başladı. Rusya- Ukrayna savaşının resmen başlaması ve FED yetkililerinin şahin tondan açıklamaları sonrasında hızla yükselmeye devam eden gram altın, korkutan seviyelere ulaştı.

Geçtiğimiz hafta 900 TL’nin üzerine çıkan ve iki günce önce 900 TL’nin altına doğru hareketler sergileyen gram altın, bir günde tam 30 TL’lik değer kazandı. Bugün yine yukarı yönlü hareketlerine devam eden gram altın, 19 Mayıs saat 15:48 itibari ile şu fiyatlardan işlem görüyor:

  • Gram altın alış: 940,34 TL
  • Gram altın satış: 940,50 TL

Güncel Çeyrek Altın Fiyatları 19 Mayıs Perşembe

altin.jpg

Döviz kurlarına ve gram altına bağlı olarak yükseliş trendini sürdüren çeyrek altın, dün 940 TL seviyelerinden işlem görüyordu. Bugün içerisinde kısa bir süreliğine oklarını aşağı yöne çeviren çeyrek altın, haberin yazıldığı saat itibari ile yeniden yukarı yönlü hareketler sergilemeye başladı. Güncel çeyrek altın fiyatları şu şekilde:

  • Çeyrek altın alış: 1.543 TL
  • Çeyrek altın satış: 1.557 TL

Güncel Ons Altın Fiyatları 19 Mayıs Perşembe

Üzerinde baskılama olduğu iddia edilen ons altın saat 15:50 itibari ile şu fiyatlardan işlem görüyor:

  • Ons altın alış: 1.838,42 dolar
  • Ons altın satış: 1.838,84 dolar